Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Verdachte investeringen van de minister van Financiën

De Nederlandse minister van Financiën, die in het bijzonder verantwoordelijk is voor de strijd tegen belastingontduiking, heeft geïnvesteerd in een lege vennootschap op de Britse Maagdeneilanden. Dit is een onderzoek door de International Federation of Investigative Journalists naar de Pandora-documenten (ICIJ), In samenwerking met verschillende Nederlandse media, waaronder de krant Vertrouwen.

“Hoxtra heeft geïnvesteerd in een belastingparadijs”, Dagelijkse kop Vertrouwen, Minister van Financiën Wobke licht de eerste pagina toe met een halfwazige foto van Hokstra. Mark Rutte In oktober 2017.

Net voor de leider CDA [parti chrétien-démocrate]Wobke Hokstra, die als minister van Financiën stelling nam tegen belastingparadijzen, was nog steeds geïnteresseerd in tropische brievenbussen.

Volgens de krant investeerde de vertrekkende minister van Financiën in 2009 .500 26.500 in een pre-company. Op de Britse Maagdeneilanden. “Tot oktober 2017 maakte Hoxtra deel uit van een gesloten investeringsclub die dit Caribische maritieme belastingparadijs nog steeds gebruikt om te investeren in een safaribedrijf in Oost-Afrika.”

Tegenstrijdige verhalen

De politicus zou zijn aandeel hebben verkocht kort voordat hij in de centrumrechtse regering van premier Mark Rudd trad. In antwoord op vragen van de krant zei Wopke Hoekstra dat hij de opbrengst van de operatie, of 4.800, aan een goed doel had geschonken.

Hij zegt tenslotte dat hij nooit wist dat zijn geld op de Maagdeneilanden verbleef. Maar volgens Vertrouwen, Dit laatste element komt niet overeen met de verklaringen van andere betrokkenen.

Benaderd onder andere investeerders ‘Vertrouwen’, Niemand zei dat ze niet wisten dat de Brievenbus zich op de Maagdeneilanden bevond. Een van hen moest bij de aankoop van de aandelen een document ondertekenen met de woorden ‘British Virgin Islands’.

Leden hebben geëist dat de onthullingen in het parlement worden besproken. Land zonder overheid Op 17 maart zijn er parlementsverkiezingen.

READ  Turkije hangt, Rusland is verslagen, België en Nederland hebben lol

Een bewijs

Dit verzetsdagboek is gemaakt in 1943. De lezers waren gematigd vooruitstrevend en kwamen oorspronkelijk uit de centrumlinkse protestantse gemeenschap. Zelfs vandaag bevestigt de Stichting voor Christelijke Kranten

[…]

Lees verder