Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Gigantische cluster in een nachtclub in Nederland: de geloofwaardigheid van de gezondheidspas staat ter discussie

Van zaterdag 3 tot en met zondag 4 juli testten 165 van de 600 klanten van de Nederlandse nachtclub positief op het coronavirus na het afnemen van een negatieve screeningstest bij de ingang. De aflevering zet vraagtekens bij de betrouwbaarheid van het gebruik van deze methode om de verspreiding van Covid-19 in de praktijk in Nederland, en vooral in Frankrijk, te voorkomen.

Van zaterdag 3 juli tot en met zondag 4 juli brachten 165 klanten de nacht door in nachtclub Enshot (Nederland) en testten ze ’s avonds positief op Kovit-19. De Vlaamse media Hart Van Nederland meldde dat de 600 mensen die bij deze gelegenheid in het etablissement verbleven, zich echter moesten houden aan de geldende gezondheidsrichtlijnen. Hafost. Ze boden met name een negatieve PCR-screening.

Negatieve PCR-test

Dit cluster roept dan ook vragen op over de effectiviteit van accreditatie op basis van een negatieve test, waarmee met name in Nederland de toegang tot nachtclubs wordt gefilterd. Deze gingen op 26 juni weer open in het land. Het negatieve resultaat van de screening op het coronavirus is een van de manieren om in Frankrijk een gezondheidspas te krijgen en deel te nemen aan grote feestelijke, culturele of sportieve bijeenkomsten.

Fout of vervalsing

Er zijn verschillende mogelijke verklaringen voor de massale vervuiling van Nederlandse nachtbrakers. Sommige van de 600 onderzoeken zijn mogelijk uitgevoerd bij het incuberen van Covid-19-patiënten. Deze personen kregen een negatief resultaat wanneer ze werden getroffen. Andere gokkers kunnen onjuiste of opzettelijk vervalste documenten hebben geproduceerd.

De aankoop van valse certificaten die een negatief resultaat bij een screeningstest bevestigen, is zowel in Nederland als in Frankrijk of elders in de wereld mogelijk. In Frankrijk hebben nachtclubs echter het recht om hun activiteiten op 9 juli te hervatten en gezondheidsfunctionarissen hebben besloten om QR-codetechnologie te gebruiken. Dit laatste is vooral moeilijk wanneer het legitimatiebewijs als aanvulling wordt gevraagd.

READ  Financiële kansen? Kernenergie mogelijk groen