Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Veneuze trombose: hoe herkennen we de eerste symptomen?

Trombose is een uiterst zeldzame bijwerking van vaccinatie met een product van AstraZeneca. Zes veel voorkomende symptomen van deze veneuze of arteriële ziekte kunnen de vorming van een bloedstolsel vroeg genoeg aan het licht brengen om ernstige gevolgen te beperken.

Afgelopen maart erkende het National Medicines Agency het bestaan ​​van een Zeldzaam risico op bloedstolsels gekoppeld aan injectie Serum AstraZeneca. naar Coagulatie Ze kunnen meer of minder ernstig zijn, afhankelijk van het aangetaste deel van het lichaam en of ze zich in een ader of slagader voordoen. Ernstigere gevallen kunnen bijzonder verontrustende gevolgen hebben voor patiënten en kunnen zelfs fataal zijn. Het is daarom essentieel om de vorming van deze bloedstolsels zo snel mogelijk te kunnen detecteren. Geeft aan dat meerdere borden als alarm kunnen dienen CNieuws.

De belangrijkste manifestatie van een bloedstollingsprobleem is: scherpe pijn in het been; Het kan worden versterkt wanneer het onderwerp loopt. Het betrokken lid is ook gevoelige de s’ankyloserlos. In het geval van een bloedstolsel, Zichtbaar vergroot, vooral in vergelijking met het andere uiteinde, intact. De huid voelt soms moeilijk aan en heeft een witte, rode of hematoomachtige kleur.

Elf gevaccineerde mensen overleden in Frankrijk

Als zich een stolsel in een slagader vormt, kan de aangedane persoon een zware druk op de borst voelen, een beklemd gevoel krijgen en moeite hebben met ademhalen. Deze manifestaties zijn vergelijkbaar met die welke optreden bij een hartinfarct. Wanneer zich een bloedstolsel in de hersenen ontwikkelt, veroorzaakt dit aandoeningen waarvan de aard afhangt van de locatie van de geblokkeerde hersenslagader.

READ  Hoe verklaren we de "hausse" van zaken tussen 15 en 30 jaar gedurende twee jaar?

Net als bij een beroerte, De patiënt kan spraakproblemen of duizeligheid hebben. Flauwvallen werd ook waargenomen. Het Franse Geneesmiddelenbureau (ANSM) had op maandag 31 mei een lijst 34 gevallen van deze ziekte op meer dan 4 miljoen doses van het AstraZeneca-vaccin vaccinatie in het land. Elf mensen stierven eraan.