Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Zware onweersbuien te midden van het rustige begin van het jaar

Aan de overkant De koning heeft spijtmeteoroloog

Huidige hevige onweersbuien, verantwoordelijk voor lokale overstromingen, zijn gebruikelijk in juni. In dit verband moet worden opgemerkt dat het in het begin van het jaar erg rustig bleef met betrekking tot onweersbuien.

De cijfers zijn er om het duidelijk te maken: de onweersactiviteit in Frankrijk is sinds het begin van het jaar erg laag gebleven, met een onweerstekort van ongeveer 70% in vergelijking met de statistische gemiddelden die u hebt gegeven. meteorologisch. Deze enigszins stormachtige start van het jaar komt na 2020, dat zelf een beetje stormachtig was, ondanks de hete zomersequentie. (Illustratief: Samina Verhoeven-Belgorig).

Een heel licht begin van het jaar

Januari en februari zijn de minst winderige maanden van het jaar in Frankrijk, maar deze keer is de bliksem erg conservatief gebleven. Het begin van de droge maand die volgde op een overzicht van de onrust in de oceaan was niet gunstig voor onweersbuien, hoewel er enkele uitbraken ten noorden van de Loire. Februari, dat werd gekenmerkt door een korte koudegolf en vervolgens een equinox, was ook niet bevorderlijk voor instabiliteit.

Ongewone maand mei met onweersbuien koude lucht

Allereerst was april erg droog: en dat was ook niet in het voordeel van elektrische activiteit. Wat mei betreft, het was meer stormachtig, met een reeks buien die maart waardig waren, vergezeld van hagel, bliksem en donder. De lucht was licht. Desondanks bleef het aantal blikseminslagen en blikseminslagen weliswaar hoger dan in het eerste kwartaal, maar bleef de bliksemschicht ruim onder het statistisch gemiddelde.

READ  50 jaar geleden landde NASA een rover op de maan

Zware onweersbuien in juni

Nu is het weer in Frankrijk veranderd: begin juni, als de hitte stijgt, nemen de onweersbuien toe en zijn soms hevig. Op woensdag 2 juni, gekenmerkt door “plotselinge overstromingen” in Seine-Maritime en Seine-et-Marne (dwz ultrasnelle overstromingen), zijn tot dusver echter slechts 1.694 blikseminslagen geregistreerd, waaronder 529 in de Hauts de France en 576 voor Normandië. Deze stormen onderscheidden zich doordat ze constant op dezelfde plaatsen waren, met stortregens (soms meer dan 30 mm in een half uur): als gevolg daarvan neemt de grond geen water op en stroomt ze heftig, waardoor dergelijke modderige stromingen ontstaan. Water dat we in sommige steden kunnen zien.

Foto: Dodville (76) overstromingen op 2 juni / Credit: Kevin – La Météo du 76)

Lees ook

Trend van 4 weken: weer tot 4 juli


Weekendweer: verbetering wint terrein!