Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vastgoedontwikkelaar vernietigt de Fransen na faillissement

Illustratie van gehuurde accommodatie. – Florence Durand / Ciba

Aan Thailand2.500 Investeerders Ze staan ​​machteloos na plaatsing in een herstelplan voor een Noors bedrijf waarmee ze in een programma hebben geïnvesteerd Onroerend Verleidelijk. Volgens rapporten staat New Nordic Development (NND) sinds januari 2021 onder bescherming van de handelsrechtbank, officieel vanwege financiële problemen in verband met de coronaviruspandemie. Parijse.

Aanvankelijk bood het bedrijf investeerders, waaronder de meerderheid van de Fransen, luxe appartementen met uitzicht op zee en onroerend goed aan dat vervolgens zou worden verhuurd aan Chinese of Indiase toeristen, met een jaarlijks rendement van 10%.

“We hebben te maken met fraudeurs”

Belangstellenden moesten tijdens de bouwfase voor deze appartementen contant betalen. Ze beloofden ook om na een periode van zeven jaar 130% van de initiële waarde terug te kopen. Het probleem: de pandemie van het coronavirus heeft geleid tot een scherpe daling van het wereldwijde toerisme, waaronder het toerisme in Thailand.

Officieel is het Covid-19-virus verantwoordelijk voor onze ziekten. “De waarheid is dat we worden geconfronteerd met oplichters”, zei een investeerder die dagelijks alles verloor in Ile-de-France. Deze seksuele man besloot zijn huis in Frankrijk te verkopen om zich in Thailand te vestigen, en investeerde ook 170.000 euro in twee NND-appartementen. “Mijn consumentenkrediet blijft werken. Ik heb niet meer genoeg om in mijn levensonderhoud te voorzien. Ik zal terug moeten naar Frankrijk, naar mijn oude moeder”, klaagt hij.

Geconfronteerd met deze situatie overwegen sommige investeerders juridische stappen tegen NND, maar ze weten niet of ze het bedrijf in Frankrijk, Thailand of Hong Kong moeten aanvallen.

READ  Hack van Viamedis en Almery: zo weet je of jij een van de miljoenen getroffen Fransen bent