Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vastgoedgigant Foncia wint hoger beroep tegen UFC

Vastgoedgigant Foncia wint hoger beroep tegen UFC

De eerste class action-rechtszaak van UFC-Que Choisir is in beroep gegaan tegen vastgoedbeheerder Foncia ten gunste van de tweede. – ROMAIN DOUCELIN / SIPA / SIPA

Fonsia wint haar tweede gevecht tegen UFC – wat te kiezen. Het Hof van Beroep van Versailles heeft vrijdag de collectieve actie van de Consumentenbond tegen de vastgoedbeheerder afgewezen
Vastgoed. UFC-Que Choisir hekelde hem omdat hij ten onrechte huurbewijzen naar duizenden huurders had gestuurd.

“De rechtbank bevestigde duidelijk dat de bedragen die door de Fonsia Network-bureaus werden gefactureerd in hun relaties met de huurders geen enkele fout aan het licht brachten”, aldus Breden Pratt in een persbericht.

UFC werd veroordeeld tot het betalen van € 10.000

UFC-Que Choisir vroeg Foncia om de huurders, 318.000 volgens zijn schatting, te vergoeden na betaling van de verzendkosten voor de kassabon, tot € 2,30 per maand, voor een geschat totaal van € 44 miljoen over vijf jaar.

Het advocatenkantoor voegt daar ook aan toe dat de vereniging Consumenten Ze werd veroordeeld tot betaling van € 10.000, – ter dekking van de gerechtskosten die Foncia in deze zaak had aangespannen.

Al in 2018 onaanvaardbaar verklaard

In eerste instantie had het Grand Court van Nanterre de UFC-Que Choisir-aanvraag al niet-ontvankelijk verklaard, met het argument dat de collectieve actie buiten het toepassingsgebied viel van de Hammon-wet van 2014. Hiermee werd in de Franse wet een bepaling geïntroduceerd die een strak omlijnde versie van “class action” op Amerikaanse stijl.

Deze UFC class-action rechtszaak tegen een vastgoedfunctionaris was de allereerste Gepresenteerd in Frankrijk, 1 oktober 2014De dag dat de Hammon Consumptiewet in werking trad.

READ  Guerlain lippenstift wint rechtbank