Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vastgoedgigant Foncia wint hoger beroep tegen UFC

De eerste class action-rechtszaak van UFC-Que Choisir is in beroep gegaan tegen vastgoedbeheerder Foncia ten gunste van de tweede. – ROMAIN DOUCELIN / SIPA / SIPA

Fonsia wint haar tweede gevecht tegen UFC – wat te kiezen. Het Hof van Beroep van Versailles heeft vrijdag de collectieve actie van de Consumentenbond tegen de vastgoedbeheerder afgewezen
Vastgoed. UFC-Que Choisir hekelde hem omdat hij ten onrechte huurbewijzen naar duizenden huurders had gestuurd.

“De rechtbank bevestigde duidelijk dat de bedragen die door de Fonsia Network-bureaus werden gefactureerd in hun relaties met de huurders geen enkele fout aan het licht brachten”, aldus Breden Pratt in een persbericht.

UFC werd veroordeeld tot het betalen van € 10.000

UFC-Que Choisir vroeg Foncia om de huurders, 318.000 volgens zijn schatting, te vergoeden na betaling van de verzendkosten voor de kassabon, tot € 2,30 per maand, voor een geschat totaal van € 44 miljoen over vijf jaar.

Het advocatenkantoor voegt daar ook aan toe dat de vereniging Consumenten Ze werd veroordeeld tot betaling van € 10.000, – ter dekking van de gerechtskosten die Foncia in deze zaak had aangespannen.

Al in 2018 onaanvaardbaar verklaard

In eerste instantie had het Grand Court van Nanterre de UFC-Que Choisir-aanvraag al niet-ontvankelijk verklaard, met het argument dat de collectieve actie buiten het toepassingsgebied viel van de Hammon-wet van 2014. Hiermee werd in de Franse wet een bepaling geïntroduceerd die een strak omlijnde versie van “class action” op Amerikaanse stijl.

Deze UFC class-action rechtszaak tegen een vastgoedfunctionaris was de allereerste Gepresenteerd in Frankrijk, 1 oktober 2014De dag dat de Hammon Consumptiewet in werking trad.

READ  Waarom zouden de Fransen zich rijker moeten voelen dan de Amerikanen?