Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Varkens voorkomen dat vliegtuigen in botsing komen met vogels

Geplaatst

Update

Frankrijk3
Artikel geschreven door

In Nederland heeft Amsterdam Airport, een van de grootste luchthavens van Europa, varkens ingezet om vogels die zeer dicht bij de start- en landingsbanen vliegen weg te jagen.

Vogels die zeer dicht bij de start- en landingsbanen vliegen, duiden op een hoger risico op aanvaring met vliegtuigen op Amsterdam Airport (Nederland). Om dit probleem op te lossen werden de varkens aangekocht door de directieluchthaven,,Zij zijn de nieuwe lijfwachten van de piloten. “De aanwezigheid van varkens stimuleert de vogels om in het veld te vliegen. Bovendien eten ze alles op in de velden, zodat de vogels niet meer om het veld hoeven te komen.”, legt Josse Haarhuis uit.

Het experiment zal je aan het lachen maken, maar het is heel serieus. Luchthavens over de hele wereld hebben met dit probleem te maken. In Nederland gebruiken autoriteiten al laserstralen of maken geluiden om vogels af te schrikken. “Er zijn altijd conflicten op de vliegtuigen. Meestal heeft het geen effect, maar soms moeten de vliegtuigen terug naar het vliegveld en moeten ze worden getest of kleine reparaties ondergaan.”, zegt de luchthavenmedewerker.

READ  Nederland verlengt anti-overheidsactie tot 20 april