Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Anglo-Dutch shell herovert Nederland

Let op – Sinds 1907 toont de Royal Dutch Shell, een oliemaatschappij, haar dubbele Britse en Nederlandse leden. De leiders kondigden maandag aan er een einde aan te maken.

De oliemaatschappij, die actief diversifieert naar hernieuwbare energiebronnen, zal niet langer Shell heten. Tegelijkertijd verlaat het zijn strategische hoofdkwartier in Rotterdam, waar zijn leiders dienden, en sluiten zij zich aan bij Londen, tot ongenoegen van de Nederlandse regering.

Achter de codes wil de shell vooral de structuur van zijn acties vergemakkelijken. Er zijn twee soorten onderwerpen in de groep. Na de herstructurering zal het nog maar één tot drie keer de lijst zijn in Londen, New York en Amsterdam, terwijl aandelen worden teruggetrokken, zeggen financiële analisten. Tot nu toe heeft Shell niet meer dan 2,5 miljard dollar per kwartaal kunnen terugkopen. De toekomstige structuur gaat nog verder. Dit is tegelijkertijd de winst die Major behaalt uit de verkoop van $ 9 miljard van zijn activiteiten in Amerikaans schaliegas en olie wanneer Major terug wil naar zijn aandeelhouders.

Deze aankondiging komt op een cruciaal moment voor het team. Een Nederlandse rechtbank heeft onlangs bevolen om de omschakeling naar koolstofvrije energie te bespoedigen. Daarnaast kondigde het Nederlandse pensioenfonds ABP vorige maand de uitzetting aan van fossiele voorraden, waaronder Shell. Majoor, de activist wordt aangevallen door het derde punt, hij probeert zijn activiteit te verdelen rond de groene energieën om op de aandelenmarkt te zetten. Shell benadrukt dat de transactie geen significante fiscale impact heeft. Belanghebbenden moeten vóór 10 december over de herschikking stemmen.

READ  Het ongelooflijke verhaal van hun ontmoeting, een koninklijke liefde op het eerste gezicht