Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vanavond zal de “blauwe maan” de nachtelijke hemel verlichten

Op deze zondag 22 augustus verschijnt er een “blauwe maan” aan de hemel. Een zeer zeldzaam fenomeen.

Na de regen van vallende sterren bij de Perseïden, is het de beurt aan “Blauwe Maan” om erover te praten.

ook om te zien

Op de avond van deze zondag 22 augustus zal een uiterst zeldzaam maanfenomeen de nachtelijke hemel verlichten: de ‘blauwe maan’.

Afbeeldingsbron: NASA / Adobe Stock

Blauwe volle maan: een zeldzaam fenomeen

De ‘blauwe maan’ is eigenlijk de tweede volle maan die in een maand verschijnt, of de derde volle maan van een seizoen met vier volle manen. Deze avond behoort tot de tweede categorie.

« Meestal is er maar één maan per maand, maar soms verschijnt er een andere maan. De volle maan komt elke 29 dagen voor, terwijl de meeste maanden 30 of 31 dagen duren. Twee volle manen kunnen in een maand worden verzoend. Dat gebeurt gemiddeld eens in de tweeënhalf jaar.”NASA legt het uit.

De maan zal nooit blauw zijn

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, zal een normale satelliet geen blauwachtige tint krijgen. In feite zal de maan wit blijven of lichtgeel worden. De laatste zal groter en helderder zijn dan normaal.

afbeelding tegoed: Unkamon / aandelenstrijd

Het is niet verwonderlijk dat dit hemelse tafereel met het blote oog zichtbaar zou zijn. Liefhebbers van astronomie kunnen ook een verrekijker of een telescoop gebruiken om het van dichtbij te observeren.

Houd er rekening mee dat de volgende Blue Moon in augustus zal plaatsvinden… 2023! Wees gerust, de Orioniden-meteoriet zal actief zijn van 2 oktober tot 7 november 2021.

READ  Hieronder staan ​​de gedetailleerde verbeteringen en betrokken smartphones