Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ford GT40 uit de film “Le Mans 66” geveild

De Ford GT40 De auto die Detroit Ferrari uitdaagde tot enduranceraces. Een bekend verhaal dat met name deze replica de afgelopen jaren heeft helpen vertellen, sindsdien Een van die ontworpen voor “Le Mans 66”, uitgebracht in 2019.

Dit voertuig, dat nu wordt geveild, is een van de zes replica’s die voor de film zijn gemaakt door Race Car Replicas (RCR) uit Michigan. De enige persoon met een voertuigidentificatienummer (VIN) Hierdoor mag hij legaal op de openbare weg rijden.

Motor en transmissie zijn anders dan het historische model

De GT40-replica is ontworpen om zo trouw mogelijk aan het origineel te zijn, zoals blijkt uit het spartaanse interieur dat een replica is van het model dat van 1966 tot 1969 vier keer op rij de 24 uur van Le Mans won.

Het is uitgerust 5,7-liter V8-motor, zesversnellingsbakIn tegenstelling tot de toenmalige 7,0 liter motor die werd aangedreven door een vierversnellingsbak. Een oplossing, hoewel anders dan het origineel, is misschien meer geschikt voor het “dagelijkse” gebruik van de auto, wat interessant kan zijn voor potentiële kopers van deze replica die hem meerdere keren willen gebruiken.

Gebruikt voor filmscènes

Het model in kwestie, dat ook in verschillende scènes van de film werd gebruikt met het nummer 3 op de motorkap, draagt ​​momenteel het nummer 88 in het kostuum van Dan Gurney, dat werd gemaakt voor de opnames van de 24 Hours of Daytona. Bij de verkoop van de auto hoort ook een gesigneerde filmposter, evenals documentatie over de technische specificaties van deze replica.

READ  Dwayne Johnson onthult zijn eerste kostuumfoto

De Ford GT40 De ondertekende RCR zal worden geveild op het Mecum-evenement in Dallas van 8-11 september. Het kan met name interessant zijn voor filmverzamelaars en autoliefhebbers. Mecum Auctions, het veilinghuis dat deze verkoop verzorgt, heeft geen schatting gegeven voor dit model.