Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Trap op de rem voor de Android Auto-app

Android 12 maakt een einde aan de Android Auto-app, die een verbeterde interface op een smartphone weergeeft tijdens het rijden in een auto. Het is nodig om de Google Assistent te gebruiken, die een “rijmodus” biedt binnen Google Maps.

Met de Android Auto-app kunnen automobilisten wiens auto het scherm toch niet ontgrendelt Profiteer van de interface die is aangepast aan het rijden weergegeven op hun smartphone. De applicatie is niet langer compatibel met pixels die werken met het toekomstige besturingssysteem.

Google Assistent neemt het stuur over

In plaats daarvan biedt Google gebruikers van deze app een “rijweergave” ingebouwd in Google Maps, die mogelijk wordt gemaakt door de Google Assistent. De interface is ook heel dichtbij, met grafische elementen die gemakkelijk aan te raken zijn als je achter het stuur zit. Automobilisten kunnen in één oogopslag de laatste meldingen, weersvoorspelling, track raadplegen of zelfs een nummer of podcast beginnen af ​​te spelen.

Google kondigde deze rijmodus voor de Google Assistent in 2019 aan, maar het was laat en de zoekmachine besloot om deze app (de volledige naam Android Auto voor telefoonschermen) te lanceren, gewoon om te blijven wachten. Bezitters van smartphones met oudere versies van het besturingssysteem kunnen de applicatie blijven gebruiken.

Deze overgang verandert niets aan Android Auto, het systeem waarmee je Android-smartphone-applicaties op het scherm van de auto kunt gebruiken (als deze laatste is uitgerust), door de twee te verbinden. Google stelt vast dat de “ervaring” van Android Auto niet wordt beïnvloed door app-annulering.