Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vanaf maandag is er een algemene staking in Martinique

De stakingsaankondiging, ondertekend door 17 vakbonden, ingediend op 15 november, beschrijft tien punten van de eisen, waaronder het einde van de vaccintoezegging en de schorsing van zorgverleners.

Artikel door

gepubliceerd

leestijd : 1 minuut.

Na Guadeloupe bereidt ook Martinique zich voor om te mobiliseren. Vanaf maandag 22 november werd er opgeroepen tot een algemene staking. De stakingsaankondiging, ondertekend door 17 vakbonden, ingediend op 15 november, bevat tien punten van de eisen, waaronder het beëindigen van de vaccinverplichting en het schorsen van zorgverleners, evenals verhogingen van lonen en sociale minima, en brandstof- en gasprijzen.

De lijst vermeldt ook volledige steun voor bloedonderzoek voor chloordecon, een ziekte die verband houdt met chloordecon, een pesticide dat tussen 1972 en 1993 veel werd gebruikt in bananenvelden en waarvan wordt vermoed dat het verantwoordelijk is voor verschillende ziekten zoals prostaatkanker.

>> Het Chlordecone-schandaal: we laten je zien waarom Martinique en Guadeloupe zich inspannen tegen ‘straffeloosheid’

Andere bedrijven hebben al aangekondigd dat ze de beweging ook zullen volgen, zoals Sara (Société Anonyme de la Raffinerie des Antilles), of het Ducos Prison Centre, waar sommige klanten kunnen toeslaan.

Als de intersyndicale ’s ochtends een afspraak zou maken met de bewoners in het gildehuis, zou hij nog steeds erg vaag zijn over wat er gedaan zou kunnen worden. Op sociale netwerken wijzen veel berichten echter op een blokkade op de wegen, zoals in Guadeloupe. En een deel van de bevolking haastte zich vrijdag naar supermarkten en tankstations. Op zaterdagochtend stonden automobilisten in de rij bij de benzinepompen, maar dit fenomeen stopte in het weekend.

READ  François Fillon werd al snel lid van de raad van bestuur van een staatsoliemaatschappij