Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Martinique: salarissen, vaccinverplichtingen, brandstofprijs… Een algemene staking vanaf maandag

Naar een algemene mobilisatie van de overzeese gebiedsdelen? Terwijl Sociaal protest woedt (voor een week) in Guadeloupe Waar GIGN en de inval op zondag werden verwacht, werd vanaf maandag opgeroepen tot een algemene staking in Martinique.

De stakingsaankondiging werd ondertekend door 17 vakbonden, die op 15 november werd ingediend, en beschrijft tien punten van de eisen, waaronder: Einde verplichte vaccinatie en schorsing zorgverleners, maar ook hogere lonen en de sociale minimumprijs voor brandstof en gas.

Een van de punten op deze lijst is de volledige dekking van chloordecon-bloedonderzoeken, Ziekten gerelateerd aan chloordeconHet is een insecticide dat tussen 1972 en 1993 veel werd gebruikt in bananenvelden en waarvan wordt vermoed dat het verantwoordelijk is voor verschillende ziekten zoals prostaatkanker.

haast in supermarkten

Andere bedrijven hebben al aangekondigd dat ze de beweging ook zullen volgen, zoals SARA (Société anonyme de la raffinerie des Antilles), of het Ducos Prison Centre, waar sommige agenten kunnen toeslaan.

Als de intersyndicale ’s ochtends een afspraak zou maken met de bewoners in het huis van de vakbonden, zou hij nog steeds erg vaag zijn over welke acties zouden kunnen worden ondernomen, maar op sociale netwerken sporen veel berichten aan tot wegblokkades, zoals in Guadeloupe.

In afwachting van deze algemene staking haastte een deel van de bevolking zich vrijdag naar supermarkten en benzinestations. Als op zaterdagochtend automobilisten in de rij stonden bij de benzinepompen, droogde dit fenomeen in het weekend op.

READ  Toerisme: Europa lanceert zijn gezondheidspaspoort in een context die dubbelzinnig blijft