Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Joe Biden vierde zijn 79e verjaardag, een record voor een Amerikaanse president

Het is een recordbrekende herinnering aan Joe Biden. De oudste Amerikaanse president in functie vierde zaterdag zijn 79e verjaardag met zijn familie. De democratische president brengt het weekend door
Kerstmis In zijn bolwerk in Wilmington, 170 km van Washington, DC. Hij heeft geen publiek evenement op zijn agenda.

“Gelukkige verjaardag aan mijn vriend, aan mijn broer,” wenste hem Barack Obama, waarvan Joe Biden acht jaar lang vicepresident was, op Twitter. Zoals de voorzitter van het Democratische Huis Nancy Pelosi, die twee jaar ouder is dan zij, benadrukte: “Amerika is dankbaar voor je medeleven, je tact, je liefde voor de natie, evenals je leiderschap en ambitie.”

Trump kamp aanvallen

Aan de vooravond van zijn verjaardag diende Joe Biden een gezondheidscontrole in waarin hij volgens zijn arts “geschikt” werd geacht om zijn taken als president van de Verenigde Staten uit te voeren. De beoordeling omvatte een colonoscopie onder verdoving, waarbij hij kort zijn bevoegdheden overdroeg aan de vice-president Kamala HarrisZo werd ze de eerste vrouw met presidentiĆ«le verantwoordelijkheden in de geschiedenis van de Verenigde Staten.

Joe Biden heeft al publiekelijk aangekondigd dat hij van plan is om in 2024 herkozen te worden. Maar sommige aanhangers van Donald Trump, ook in de zeventig, laten geen kans onbenut om op een ietwat slinkse manier publiekelijk zijn fysieke gezondheid en helderheid in twijfel te trekken.

READ  Een student die geen masker droeg, werd gedood door een politieagent