Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Kan Frankrijk ontsnappen aan de vijfde golf?

gepubliceerd

Frankrijk 2
Artikel door

Lambert, M. Martel, F. Mazuer, T. Bretton, F. Boone en L. Hovel – Frankrijk 2

Frankrijk tv’s

Gezien de gezondheidssituatie in Oostenrijk, Nederland, België en Duitsland, Die elke dag bijna 65.000 nieuwe gevallen van Covid-19 registreert, vragen de Fransen zich af wat de gevolgen zijn van deze vijfde golf in Europa.

Sinds enkele weken ziet Frankrijk een geleidelijke stijging van het besmettingspercentage. Tegenwoordig overschrijdt het de alarmdrempel in veel provincies, zoals de Ardèche of Haute-Corse, met meer dan 250 gevallen per 100.000 inwoners. Is Frankrijk, in het licht van deze nieuwe golf, beter voorbereid dan zijn buren? Ja, op dit moment, volgens sommige epidemiologen, dankzij de lopende vaccinatiecampagne.

Elke dag worden 126.000 vaccin-boosterdoses toegediend. De vaccinatiegraad in Frankrijk behoort tot de beste van Europa. “Het is een beetje anders in Frankrijk, vergeleken met Duitsland of Oostenrijk, want er zijn meer dan tien punten van verschil op het gebied van vaccinatie, en dat verandert alles.“Momenteel liggen 1353 mensen op de intensive care in het ziekenhuis. Dit is 14% meer dan vorige week, maar veel lager dan in voorgaande piekperiodes”, zegt epidemioloog dr. Martin Blacher.

READ  Nieuwe opsluiting op Martinique, het doel om medio mei enkele plaatsen te heropenen, is bevestigd