Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Politieagenten in nazi-uniformen ter ere van Duitsland

Politiecadetten droegen Wehrmacht-uniformen terwijl andere deelnemers zwarte SS-uniformen droegen. De Colombiaanse president verontschuldigde zich publiekelijk.

Studenten van de politieacademie in Colombia kwamen op het vreemde idee om nazi- en SS-soldaten te kleden voor een ‘culturele uitwisseling’ ter ere van Duitsland, wat leidde tot een schandaal en een publieke verontschuldiging van president Ivan Duque.

En 12 foto’s van de ceremonie, die werd gehouden in een politieacademie in het zuidwesten van het land, werden donderdag gepubliceerd op het officiële politieaccount op Twitter. We zien politiecadetten gekleed als Wehrmacht Verdigris, een van hen versierd met een neppe kleine zwarte snor naar het voorbeeld van Adolf Hitler. De andere deelnemers dragen het zwarte SS-uniform, met het rode swastika-insigne. Drie van hen, een Duitse herder aan zijn voeten, staan ​​voor een kartonnen kasteel.

De zwarte, rode en gele kleuren van de vlag van de Bondsrepubliek Duitsland versieren het interieur van de kamer met ballonnen van dezelfde kleur. Bezoekers zullen klonen van de Luftwaffe ontdekken, kopieën van wapens van het nazi-leger. Swastika-banners plakten op tafelkleden. De andere studenten dragen “Polizei”-shirts.

Ook volgens deze foto’s openden twee politieagenten in Colombiaanse uniformen de kleine demonstratie door een lint door te knippen in de kleuren van het moderne Duitsland.

“Vanuit de politieschool Simon Bolivar in Toloa organiseren we een #internationale week met het gastland #Duitsland. Door deze culturele uitwisselingen vergroten we de kennis van onze politiestudenten”, verklaart het Twitter-account dat de foto’s plaatste trots. “#Politietransformatie# Het is een eer voor de politie”, is het account trots op zichzelf.

‘Onaanvaardbaar’ voor de Colombiaanse president

Deze beelden werden met een mengeling van ongeloof en verbazing ontvangen, wat zorgde voor opschudding op sociale media en grote verlegenheid bij de autoriteiten.

“Elke verontschuldiging voor het nazisme is onaanvaardbaar en ik veroordeel elke demonstratie die symbolen gebruikt of verwijst naar degenen die verantwoordelijk zijn voor de Holocaust waarbij meer dan 6 miljoen mensen omkwamen”, zei president Ivan Duque vrijdag op Twitter.

De politie ontsloeg de directeur van de school in kwestie en verontschuldigde zich voor wat zij een “educatieve activiteit over wereldgeschiedenis” noemden. Het ministerie van Defensie, waarvan de politie in Colombia afhankelijk is, gaf ook een verklaring af om gerust te stellen dat “de richtlijnen voor het opleidingsbeleid binnen de defensie op geen enkele manier een activiteit voorzien zoals de activiteit die gisteren plaatsvond.” In een gezamenlijke verklaring spraken de Duitse en Israëlische ambassades in Bogota hun “totale afwijzing van elke vorm van verontschuldiging of uiting van het nazisme” uit.

READ  Brand in de Golf van Mexico: wat we weten:

De politie wordt beschuldigd van hun gewelddadige onderdrukking van de demonstraties in het voorjaar van 2021, en ze leiden momenteel een “transformatie” -campagne om hun imago te verbeteren, door alomtegenwoordige communicatie op sociale netwerken en de aanstaande verandering van uniform.