Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Peking noemt VN-oproep voor vrijlating Chinese journalist “onverantwoordelijk”

China heeft zaterdag hard geoordeeld over het verzoek van de Verenigde Naties voor de vrijlating van de Chinese journalist Chang Chan die gevangen zat voor zijn weergave van de begindagen van de COVID-19-pandemie in Wuhan. De woordvoerster van de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties, Marta Hurtado, uitte vrijdag haar bezorgdheid over de snelle verslechtering van de gezondheid van de 38-jarige vrouw, aangezien haar hongerstaking in detentie haar leven ernstig bedreigt. In een verklaring riep het de Chinese autoriteiten op om “Onderzoek Zhangs onmiddellijke vrijlating, al was het maar op humanitaire gronden, medische noodhulp die voor hem beschikbaar is, en respect voor zijn wil en waardigheid.“. opmerkingen”Onverantwoordelijk” En “misVolgens de Chinese delegatie in Genève.

In februari 2020 ging de voormalig advocaat in Shanghai naar Wuhan, centraal China, om daar verslag te doen van de situatie daar na een paar dagen quarantaine in de hoofdstad van 11 miljoen mensen. Zijn foto’s van bedlegerige patiënten in een drukke ziekenhuisgang gaven een zeldzaam kijkje in de gezondheidstoestand in een stad die wordt geteisterd door het coronavirus. Zhang Zhan werd in mei 2020 gearresteerd en in december veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf wegens “”Ruzies en onlusten veroorzaken, een aanklacht die vaak wordt gebruikt om afwijkende meningen te onderdrukken.

Ze is nu erg mager en”Leef misschien niet lang’”, waarschuwde zijn broer, Zhang Ju, een paar weken geleden op Twitter.Misschien kom je de winter niet doorNaast Chang Chan zijn ten minste drie andere freelance journalisten, Chen Qiushi, Fang Bin en Li Zhihua, gearresteerd nadat ze verslag hadden gedaan van de epidemische crisis in Wuhan.

READ  Er breekt een enorme brand uit op Cyprus en Israël en de Europese Unie worden te hulp geroepen

Laten we ook eens kijken – Is het Covid-19-virus uit het lab ontsnapt?