Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Van Catherine Deneuve tot Vanessa Paradis, dit zijn de zeldzame Franse vrouwen die daar worden uitgenodigd

Van Catherine Deneuve tot Vanessa Paradis, dit zijn de zeldzame Franse vrouwen die daar worden uitgenodigd

Een paar uur voor het jaarlijkse Met Gala is het tijd om vragen te stellen. Wie vertegenwoordigt Frankrijk op maandag 6 mei in New York onder de slogan “Doornroosjes: hoe mode te ontwaken”? Ik moet zeggen dat veel Franse persoonlijkheden in de loop van de tijd over de rode loper van het Metropolitan Museum of Art in New York hebben gelopen.

Recordhouder voor optreden op het meest gevolgde mode-evenement van het jaar: Paloma Picasso – Franse modeontwerper, dochter van Pablo Picasso en zakenvrouw, werd zeven keer uitgenodigd door Anna Wintour. Charlotte Gainsbourg had bijna zes verlovingen op haar naam staan, eerst met Balenciaga en daarna met Saint Laurent. Een plaat gekoppeld aan Chanel’s muze Marion Cotillard.

De rest volgt na deze aankondiging

Als Vanessa Paradis het liefdadigheidsgala slechts één keer heeft bijgewoond, is haar dochter Lily-Rose, net als Constance Jablonski, al vier keer verschenen.

De rest volgt na deze aankondiging

Catherine Deneuve, Audrey Tautou, Camille Cottin…

In de jaren tachtig werd Frankrijk op het Met Gala vertegenwoordigd door actrices Claudette Colbert, Paloma Picasso en Catherine Deneuve, toen 40 jaar oud. Deze laatste kon in 1983 rekenen op de hulp van haar dierbare vriend Yves Saint Laurent, die dat jaar ook werd gehuldigd onder de slogan ‘Yves Saint Laurent: 25 jaar creativiteit’.

In de loop van de tijd kwamen er via hun eigen kunst andere Franse figuren naar voren die de felbegeerde uitnodiging van Anna Wintour ontvingen: Audrey Tautou in 2008, Laetia Casta en Adele Exarchopoulos in 2014, Mélanie Laurent in 2015, Juliette Binoche in 2018, of zelfs Camille Cottin en Lina. Mahfouz (de eerste Franse influencer die werd uitgenodigd) in 2022.

De rest volgt na deze aankondiging

Ook op het Met Gala 2024 zullen naar verwachting veel Franse persoonlijkheden verschijnen. Als Balenciaga-ambassadeur Isabelle Huppert inderdaad werd gesignaleerd in de straten van New York aan de vooravond van het evenement, dan is er nog een andere naam die centraal staat in de geruchten: Aya Nakamura. De Franse kunstenares zou vanavond haar eerste stappen kunnen zetten op de rode loper van het Met Gala, zoals ze zaterdag te zien was aan boord van het vliegtuig naar… New York.