Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een groep bioscoopmedewerkers roept een week voor de opening op tot een staking

Een groep bioscoopmedewerkers roept een week voor de opening op tot een staking

Een groep filmarbeiders heeft opgeroepen tot een staking tijdens het filmfestival van Cannes, dat op 14 mei begint.

Op maandag 6 mei riep de Cinema Workers’ Association op tot een staking “voor alle medewerkers van het Filmfestival van Cannes en de parallelle afdelingen” met als doel hen te “ontwrichten”, een week voor de opening van het grootste evenement van de zevende editie. kunst.

Een woordvoerder van de groep “Sous les Screens, la Dèche” vertelde Agence France-Presse dat deze uitnodiging, die uiterst zeldzaam is, geen vragen oproept over de opening of het houden van het festival, en dat het doel niet is om de films die wordt weergegeven. Het werd ingediend, maar een staking zou ‘de gebeurtenis kunnen verstoren’. Desgevraagd reageerde het festival niet direct.

De openingsceremonie van het filmfestival van Cannes zal plaatsvinden op 14 mei, in aanwezigheid van de jury onder leiding van Greta Gerwig.

Presentatiedeskundigen, programmeurs en persvoorlichters

Ze legde uit dat belangrijke beroepen zoals showmedewerkers, programmeurs, persvoorlichters en degenen die verantwoordelijk zijn voor de uitgifte van kaartjes of het verwelkomen van gasten vóór de staking stemden.

Ze hekelen de toenemende onzekerheid van hun banen, die ze gedurende het jaar op verschillende festivals inzetten voor tijdelijke opdrachten, en vragen dat ze kunnen profiteren van de situatie van intermitterende werknemers in de entertainmentindustrie, waarvan ze verstoken zijn.

Ze veroordelen ook de recente hervormingen van de werkloosheidsverzekering die door de regering zijn uitgevaardigd en die de compensatieregels hebben aangescherpt, tot het punt dat “de meerderheid (van hen) hun baan zal moeten opgeven”.

READ  "The Mask Singer": Laurent Roquier en Cartman worden ontmaskerd, Michel Bernier is afwezig

“Er is geen concreet voorstel.”

“Onze waarschuwingen en eisen zijn tot nu toe met beleefde vriendelijkheid ontvangen, maar er zijn geen concrete voorstellen gedaan door het CNC (Centre National de Cinéma, noot van de redactie) of het Ministerie van Cultuur”, benadrukken ze in hun brief.

De 77e sessie van het filmfestival van Cannes zal plaatsvinden van 14 tot 25 mei op de Croisette, met deelname van ongeveer honderd films en tientallen sterren zoals Francis Ford Coppola, George Lucas, Meryl Streep, Adam Driver en tienduizenden festivalgangers. .

Slechts één versie is door een sociale beweging in gevaar gebracht: het 21e Filmfestival van Cannes moest worden ingekort, ingehaald door de gebeurtenissen van mei 1968. Met briljante activisten: Jean-Luc Godard, François Truffaut, Claude Lelouch.

Meest gelezen