Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Guillaume Meurisse, geschorst door Radio France, is nog te horen in het programma van Charlene Vanhonacker

Guillaume Meurisse, geschorst door Radio France, is nog te horen in het programma van Charlene Vanhonacker

YouTube-screenshot Komiek Guillaume Meurice is voor twee weken geschorst bij France Inter, in afwachting van een interview met het management.

YouTube-screenshot

Komiek Guillaume Meurice is voor twee weken geschorst bij France Inter, in afwachting van een interview met het management.

Media – minachting voor management. In zijn presentatie Geweldige zondagavond op frankrijk inter, Charlene Vanhonacker koos voor gelach en vrijheid van meningsuiting om het ontslag van haar collega Guillaume Maurice, zondag 5 mei, te bespreken. En dus steunde ze hem door langzaam maar zeker de regels die hij oplegde te omzeilen Radio Frankrijken ging zelfs zo ver dat hij de stem van de komiek liet horen.

Guillaume Meurisse maakte donderdag namelijk bekend niet aanwezig te zijn bij de komende twee uitzendingen van de serie Geweldige zondagavond. De radiodirectie schorste de schrijver in afwachting van een mogelijke straf die zou kunnen neerkomen op ontslag, nadat hij zijn controversiële uitspraken over Benjamin Netanyahu herhaalde die hij eind oktober deed, waarin hij de Israëlische leider vergeleek met “” Een soort nazi, maar dan zonder voorhuid ».

Dit ontslag leidde tot bezorgdheid bij veel figuren over de eerbiediging van de vrijheid van meningsuiting en karikatuur door de openbare dienst. Er werd reikhalzend uitgekeken naar de show van zondag, zijn eerste zonder de cabaretier. Dit is wat er werd gezegd.

• Guillaume Meurice was (bijna) te horen op de show

“Als het gaat om de vrijheid van meningsuiting, zelfs als we met één been en geblinddoekt het veld op moeten, zullen we dit spel spelen.”beloofde Charlene Vanhoenacker aan het begin van de show. “ “Solidariteit bestaat nog steeds, en het is de beste verdediging.”voegde ze eraan toe.

READ  Netizens berispte Jean-Marie Bigard na een foto van zijn show in Fréjus

In naam van deze solidariteit verving een andere komiek van de groep, Aymeric Lambret, Guillaume Maurice. Charlene Vanhoenacker legde vervolgens uit: “ Onze stemmen melden wolken. (…) We besloten, en ik geloofde omdat ik de autoriteit had – je zag het – om deze stemmen aan Emerick toe te vertrouwen, zodat hij er een paar kon maken in onderzoekskomedie..

De column van Guillaume Meurice werd dus niet verwijderd, maar gewoon voorgelezen door Aymeric Lompret. Fragmenten van de trottoirmicrofoon en de vooraf opgenomen vloerinterventies van de cabaretier werden uitgezonden, waardoor de boete van de administratie werd omzeild. Een deel van de show werd breed ontvangen door het publiek.

• In de studio is bewust een stoel leeg gelaten

In het atelier bleef de gebruikelijke plek van Guillaume Meurice symbolisch leeg. “Hij heeft het recht niet om vanavond bij ons te zijn. Inter heeft hem naar een kostschool gestuurd om hem weer op het goede pad te krijgen.”Charlene Vanhonacker maakte grapjes om de aandacht van haar luisteraars te trekken.

“Sommigen van jullie vragen zich af waarom we niet zijn gaan staken. Wij zijn gespecialiseerd in stakingen, we doen ze allemaal al tien jaar en we kennen de regels: laat dit vijf dagen geleden weten aan Radio France vogelvrij worden?voegde ze eraan toe.

“Aangezien extreemrechts heeft besloten ons vanavond het zwijgen op te leggen, zullen we hen dit plezier niet gunnen.”‘, vervolgde de gastheer, terwijl hij veel van zijn weerhaken bewaarde voor de algemene groep. “Door meer tijd te besteden aan HR en politiewerk in plaats van het schrijven van grappen, zullen we het uiteindelijk eens worden met mensen die zeggen dat overheidsgeld slecht wordt besteed.”Ze zei.

READ  Deze vrijgevige jonge serveerster voedt een dakloze en krijgt uiteindelijk een erg leuke verrassing! - Tuxbord

• Jamil Le Chlaq kondigt zijn vertrek aan bij France Inter

Het sterkste teken van steun gaat naar komiek Jamil Le Chalaq. Deze laatste herhaalde in de uitzending de woorden van Guillaume Maurice aan het begin van zijn ontslag, voordat hij live aankondigde dat hij de deur van het station sloot. “Persoonlijk zie ik niet wat er schokkend is aan het vergelijken van Netanyahu met een soort nazi zonder voorhuid.”Hij kondigde het aan onder applaus van het publiek.

“Ik ben teruggekeerd naar het management van France Inter. Wie denk je dat je bang maakt met je dreigementen met ontslagen? Ik ben zelf een Arabier in Frankrijk, en ik ben altijd bedreigd met ontslag. (…) Ik trek conclusies door na de show met pensioen te gaan. Dit was de column Mijn laatste (…) Op dit station voelde ik niet langer mijn ‘veilige plek’.. Hij werd later in de show begroet door Charlene Vanhonacker.

Guillaume Maurice had in november al een waarschuwing gekregen van de directie van Radio France, die hij aanvechtte bij de Industriële Rechtbank.

Zie ook op HuffPost: