Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Guillaume Maurice, geschorst door Radio France, krijgt tijdens haar wekelijkse programma steun van Charlene Vanhonacker

Guillaume Maurice, geschorst door Radio France, krijgt tijdens haar wekelijkse programma steun van Charlene Vanhonacker

Host Charline Vanhœnacker werd gelanceerd op zondag 5 mei Zijn wekelijkse programma op France Inter Bij afwezigheid van Guillaume Maurice, die door Radio France werd uitgezet en hem verdedigde, hekelde hij extreemrechts en bespotte hij het management van de groep.

Een van de cabaretiers van “Grand Dimanche Soir”, Jamil Le Schlag, herhaalde de opmerkingen over de oorsprong van deze halte en kondigde live aan dat hij de deur van het station sloot.

Guillaume Maurice werd donderdag geschorst in afwachting van een mogelijke straf die zou kunnen neerkomen op uitzetting, vier dagen na het herhalen van controversiële opmerkingen over Benjamin Netanyahu die hij eind oktober 2023 maakte.

Naar aanleiding van deze opmerkingen werd een strafrechtelijke klacht tegen hem ingediend, waarin hem werd beschuldigd van antisemitisme, maar deze werd afgewezen. De cabaretier, die op 16 mei werd opgeroepen, kreeg na dit ontslag de steun van de redactie van France Inter en vele linkse leiders.

Lees ook | Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Bij France Inter maken journalisten en producenten zich zorgen over hun vrijheid van meningsuiting

Guillaume Maurice, die symbolisch zijn gebruikelijke plek in het atelier leeg achterliet, ‘Hij heeft het recht niet om vanavond bij ons te zijn’ [France] Inter stuurde hem naar een kostschool om hem weer op het goede spoor te krijgen.Charlene Vanhonacker grapte.

“Deze column is gecontroleerd door een advocaat.”

“Sommigen van jullie vragen zich af waarom we niet zijn gaan staken. Wij zijn gespecialiseerd in stakingen, we doen ze allemaal al tien jaar en we kennen de regels: laat dit vijf dagen geleden weten aan Radio France vogelvrij worden?voegde ze eraan toe.

READ  Quinté PMU - PRIX DU PONT DE L'ALMA TEKEN 17 AUGUSTUS 2022

“Aangezien extreemrechts heeft besloten ons vanavond het zwijgen op te leggen, zullen we hen dit plezier niet gunnen.”‘, vervolgde de gastheer, terwijl hij veel van zijn weerhaken bewaarde voor de algemene groep. “Ik verzeker onze managers bij Radio France dat deze column is beoordeeld door een advocaat, en omdat ik vind dat HR te zwaar belast is om collega’s te ontslaan, bespaar ik hen onnodige vergaderingen.”

“Door meer tijd te besteden aan HR en gerechtelijk politiewerk in plaats van het schrijven van grappen, zullen we uiteindelijk de mensen gelijk geven die zeggen dat overheidsgeld slecht wordt besteed.”Ze zei. “Als het gaat om de vrijheid van meningsuiting, zelfs als we met één been en geblinddoekt het veld op moeten, zullen we dit spel spelen.”Ik beloofde. Solidariteit bestaat nog steeds, en het is de beste verdediging. »

Veel columnisten spraken hun steun uit voor Guillaume Morris, totdat Jamil Le Schlag schitterde, die onder applaus van het publiek de uitspraken van zijn collega over Benjamin Netanyahu herhaalde en vervolgens zijn vertrek bij France Inter aankondigde. “Persoonlijk zie ik niet wat er schokkend is aan het vergelijken van Netanyahu met een soort nazi zonder voorhuid.”-Heb je het aangekondigd?

“Ik ben teruggekeerd naar het management van France Inter. Wie denk je dat je bang maakt met je dreigementen met ontslag? Ik ben zelf een Arabier in Frankrijk en ik ben altijd met ontslag bedreigd. (…) Ik heb conclusies getrokken uit mijn pensionering uit de publieke dienst na de show, en dit was mijn laatste column. (…) Op dit punt had ik niet langer het gevoel dat ik in mijn ‘veilige ruimte’ was. »

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Van Stephane Guillon tot Guillaume Meurisse, deze cabaretiers van France Inter zorgen voor controverse

READ  'Ik was bang voor een vergiftigd geschenk': Sarah Mortensen (The Bayeue Murders) wordt openhartig over Astrid en Raphael

De wereld met Agence France-Presse

Hergebruik deze inhoud