Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Van Brexit zijn Nederland nog steeds grote winnaars, bedrijven vestigen zich daar constant

De Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) zei donderdag dat een reeks onzekerheden over de zakelijke omstandigheden na de Brexit ertoe hebben geleid dat 78 internationale bedrijven tegen 2020 naar Nederland zijn verhuisd.

Al met al is het aantal bedrijven dat ervoor kiest om naar Nederland te verhuizen het afgelopen jaar afgenomen ten opzichte van 2019 als gevolg van de uitbraak van het coronavirus, aldus de NFIA in een verklaring.

Zakelijke onzekerheid

Hoewel het VK en de EU in december een akkoord bereikten over hun toekomstige handelsbetrekkingen, “De onzekerheid van de afgelopen jaren is niet verdwenen”, Dat meldt het bedrijf, dat rapporteert aan het ministerie van Economische Zaken.

“Ook al is er nu een akkoord bereikt, Nederland staat in de volksmond nog steeds bekend als de zogenaamde Brexit-bedrijven.” Zij merkte op.

Veel Britse bedrijven schamen zich voor Brexit

Volgens de NFIA “Veel bedrijven in het VK kampen momenteel met problemen”, Vooral door nieuwe administratieve procedures en extra levertijden.

In totaal zijn er sinds het Brexit-referendum in 2016 218 bedrijven naar Nederland verhuisd en is het bedrijf naar eigen zeggen in gesprek met 550 bedrijven.

London Stock Exchange vervangen door Amsterdam

Dit zijn niet alleen Britse bedrijven, maar ook Aziatische en Amerikaanse bedrijven “Ze hebben hun Europese structuur heroverwogen”.

Van de 78 mensen die vorig jaar zijn ontheemd, vooral The Commonwealth Bank of Australia, de grootste bank van Australië, fabrikant van panty’s Snackpanty’s En zoetwarenbedrijf Snoep Held.

Nederland wordt momenteel gezien als een grote begunstigde van de Brexit, zo blijkt uit een recent onderzoek Financiële tijden De Amsterdam Stock Exchange maakte vorige maand van de London Stock Exchange de grootste effectenbeurs van Europa.

READ  Passagiers die van Nederland naar Duitsland reizen, moeten aan de grens een negatieve COVID-test laten zien