Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Op 19 november was de Omicron variant al in Nederland

Nederlandse gezondheidsfunctionarissen maakten dinsdag bekend dat ze een Omicron-variant hadden gevonden in een test die op 19 november werd gedaan.

© REUTERS / Dado Ruvic / Illustratie / Bestandsfoto


Nederlandse gezondheidsfunctionarissen maakten de ontdekking dinsdag bekend Omicron-variant in een test genomen op 19 november, Een week vroeger dan eerder geschat, zijn tests aan de gang om te zien hoe ver het zich heeft verspreid. “Het Nederlands Instituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft de Omicron-variant al gedetecteerd in twee testmonsters die op 19 en 23 november 2021 in Nederland zijn genomen (…)”, aldus het bedrijf in een verklaring.

Nederland maakte maandag bekend dat in totaal 14 mensen in het land drager zijn van de Omigran-variant, waarbij passagiers die Zuid-Afrika verlieten en afgelopen vrijdag in Amsterdam aankwamen, de Covit-19 positief vonden. Er werden echter twee monsters genomen voordat Zuid-Afrika op 24 november aan de Wereldgezondheidsorganisatie rapporteerde dat het deze nieuwe variant had ontdekt, wat een golf van paniek veroorzaakte onder reizigers uit Zuid-Afrika en in veel gebieden.

Video: Nederland: foto’s van een geïsoleerd hotel voor gevallen van Omigron-variant (AFP)

Nederland: beelden van een geïsoleerd hotel voor gevallen van Omigron-variatie

READ  Bitcoin Prime-handelstoepassing
Volgende video

Volgende video

Andere gevallen van Omicron-variant gevonden in Europa

Andere gevallen van de Omigron-variant zijn gevonden in Europa In monsters genomen vóór de aankondiging uit Zuid-Afrika. “België was het eerste Europese land dat de Omigran-variant ontdekte bij een patiënt uit het buitenland. Op 22 november werd een positieve test gedaan (op het coronavirus)”, zei de Belgische minister van Volksgezondheid op 26 november. Het is nog niet bekend of “betrokkenen (in eerdere gevallen) naar Zuid-Afrika zijn gegaan”, aldus het RIVM, de onderzochte personen zijn geïnformeerd en de GGD is begonnen met het onderzoeken van hun contacten.

“In de nabije toekomst zullen verschillende onderzoeken worden uitgevoerd naar de prevalentie van de Omigron-variant in Nederland”, aldus het bedrijf, eraan toevoegend dat het aanvullende monsters van eerdere experimenten zal beoordelen. Momenteel zijn 16 gevallen bevestigd, waarbij Nederland momenteel een van de meest vervuilende landen van Europa is voor de nieuwe variant.