Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Van Aert mikt op podium in tijdrit: ‘Tarling is favoriet’

Van Aert mikt op podium in tijdrit: ‘Tarling is favoriet’

Wout van Aert heeft niet de beste voorbereiding gehad op het EK wielrennen, dat woensdag begint met de tijdrit voor de heren in het Nederlandse Emmen. Een week geleden werd bekend dat Nathan van Hooydonk, zijn teamgenoot van Jumbo-Visma, en zijn partner betrokken waren bij een ernstig verkeersongeval in Kalmthout, nadat de passagier zich onwel voelde tijdens het rijden.

Tot overmaat van ramp kreeg Van Aert ook nog eens te maken met de buikgriep waardoor hij zich moest terugtrekken uit de Super 8 Classic. “Ik ben op tijd hersteld. Het valt nog te bezien of het proces tegen de klok te vroeg komt”, zei de WVA dinsdag op de persconferentie.

“Ik hoop dat ik tijdens de proefperiode een goed gevoel kan hebben en op mijn niveau kan zijn. Als dat zo is, denk ik dat een podiumplaats mogelijk is. Als ik terugkom uit Engeland, zal ik dat niet doen. “Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik was zo. “Ik ben volledig hersteld. Ik denk dat ik een paar dagen ziek was, en woensdag werd ik echt ziek.”

Door een gebrekkige voorbereiding ziet Van Aert andere kandidaten voor het goud. “Ik ben het ermee eens dat ik op het podium moet kunnen eindigen, maar met de wereld aan de leiding blijft Joshua Tarling, ondanks zijn jonge leeftijd, de favoriet.”

Op het WK in Glasgow eindigde Van Aert slechts vijfde. “Ik leer nog steeds veel. We zullen hier veel tegenwind krijgen, vooral in het begin. Het gaat erom dat je sterk begint en daarna niet afvalt. Het is een prachtig circuit, maar het had wat technischer kunnen zijn De afstand is groot.” “Het is ook iets korter dan op het WK. Het EK is echter belangrijker geworden, het is een geweldige titel en een geweldig shirt om te winnen.”

READ  Slachtoffer van racistische gezangen halverwege de wedstrijd verlaat de Franse doelman Mike Maignan het veld in Italië