Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vallende sterren voor Nuits des étoiles dit weekend

zoals elk jaar, sterrennachten Dit is een geweldige kans om de zomerhemel te observeren en in contact te komen met astronomie-enthousiastelingen. Het evenement vindt plaats in het weekend van 6-8 augustus 2021 en je kunt het ervaren door sites te bezoeken die voor de gelegenheid in heel Frankrijk zijn voorbereid, of door thuis te blijven.

Liefhebbers van astronomie, maak je klaar, sterrennachten We beloven briljant te zijn. Dit jaar is het 30NS Herdenking van dit evenement voor het grote publiek, georganiseerd door de Franse Associatie voor Astronomie (AFA), in samenwerking met het Ministerie van Milieutransformatie, het Ministerie van Hoger Onderwijs, Onderzoek en Innovatie, het Nationaal Centrum voor Ruimtestudies (CNES) en Ciel & ruimte. De eerste editie dateert uit 1991, en Sindsdien broedt hij jaarlijks, verspreid over drie avonden van het weekend, dat in 2021 op 6, 7 en 8 augustus valt. De laatste tijd, De maan zal afwezig zijn ‘S Avonds vanuit de lucht, zodat u de minst heldere sterren kunt bewonderen. De show belooft indrukwekkend te worden.

Wat gaan we merken tijdens sterrennachten ?

Tijdens de zwoele zomeravonden van dit jaar hebben de organisatorenOpa suggestie voor ” Herverbinden met traditie: pas op voor een vallende ster Zelfs als de datums niet overeenkomen met Foto van Perseïden ActiviteitTijdens deze periode gaat de aarde door een zwerm hemels stof, erachter komeet Swift-tuttle, je neemt een risico Zie veel vallende sterren slagen. Bereid je geloften voor!

Na het slapen SoleilEr zullen drie planeten zichtbaar zijn. tussen 21.30 uur en 22.30 uur, Venus wordt de helderste ster aan de hemel Houd je aan afspraken zodat je ze niet mist.

READ  Samantha Cristoforetti wordt de eerste Europese astronaut die het bevel voert over het International Space Station (ESA)

Zodra de eerste planeet het pad verlaat, Saturnus En Jupiter Het zal in de lucht dansen, eerst heel dicht bij de horizon, en dan midden in de nacht iets stijgen. Als je goed uitgerust bent, met een telescoop of telescoop, heb je de kansGeliefd bij de ringen van SaturnusDe grootste maan van Jupiter: de, Europa , GanymedesEn Callisto.

De sterrenbeelden zullen er ook zijnVoel je vrij om de luchtkaart te raadplegen om je weg te vinden. Als u zich in een enigszins afgelegen gebied van licht Kom op, misschien kun je zelfs een witte sluier zien van Melkweg.

Waar te gaan?

De show is gratis en kan in heel Frankrijk worden bekeken dankzij de sites die beschikbaar zijn voor het publiek, waar hij aanwezig zal zijn Astronomie wetenschappers Hobbyisten, kunstenaars, liefhebbers en nieuwsgierigen. In Parijs, het museumlucht et de l’Espace biedt een programma, net als de Cité de l’Espace in Toulouse. Om erachter te komen of er een evenement bij jou in de buurt wordt georganiseerd, is AFA opgericht Evenementenkaart. Als je geen zin hebt om te reizen, is het heel goed mogelijk om vanuit je luie stoel van de lucht te genieten, of je nu uitgerust bent met een verrekijker, telescoop, of gewoon ogen, het ideale ding natuurlijk om te lokaliseren Licht aangetast door lichtvervuiling, om de lucht zo helder mogelijk te zien.

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?