Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vaccinatie: Duitse onderzoekers hebben de oorsprong van het bloedstolsel ontdekt dat wordt veroorzaakt door het vaccin AstraZeneca en Janssen

Vaccinatie: Duitse onderzoekers hebben de oorsprong van het bloedstolsel ontdekt dat wordt veroorzaakt door het vaccin AstraZeneca en Janssen

Duitse onderzoekers hebben de oorsprong ontdekt van zeldzame gevallen van bloedstolsels die werden vastgesteld bij patiënten die de AstraZeneca- en Janssen-vaccins kregen. De sleutel kan worden gevonden in het adenovirus, de virale vector die fungeert als drager voor de overdracht van het DNA-fragment van SARS-CoV-2, dat in deze twee vaccins wordt aangetroffen.

naar mij Financiële tijden“Het probleem ligt in de adenovirusvectoren die de twee vaccins gebruiken om het Sars-CoV-2-eiwit in het lichaam te introduceren”, sprak hij over de eerste onderzoeken die door deze onderzoekers aan de Goethe-universiteit in Frankfurt werden uitgevoerd.

Ze merken op dat “eenmaal in de kern, bepaalde delen van het eiwit (het spike-eiwit, opmerking van de redacteur) scheiden en nieuwe kopieën maken, die niet kunnen binden aan het celmembraan, waar veel immunisatie plaatsvindt.”

Er is ook een oplossing gevonden

De Duitse studie suggereert dat deze nieuwe “mutante” eiwitten door het lichaam zullen zwerven totdat ze bloedstolsels vormen, bij één op de miljoen mensen. Complicaties die niet kunnen optreden met de Pfizer BioNtech- en Moderna-vaccins, omdat messenger-RNA “genetisch materiaal de cel in brengt en nooit de kern binnengaat”.

In de toekomst beweerden de onderzoekers ook een oplossing te hebben gevonden om dit probleem op te lossen, of zelfs elk risico op het ontwikkelen van een bloedstolsel te neutraliseren. “Met de gegevens die we in onze handen hebben, kunnen we bedrijven vertellen hoe ze deze sequenties kunnen veranderen, door het spike-eiwit te coderen op een manier die onbedoelde splicing-interacties vermijdt,” professor Rolf Marshalek, die dit werk leidde.

Bovendien heeft het onderzoeksteam al contact met het J&J-lab, om “hun vaccin te verbeteren”.

In Europa werden 142 gevallen van trombose vastgesteld van de 16 miljoen gevaccineerde mensen.

READ  Waarom gaan de prijzen van Kiri, the Laughing Cow of Babybel omhoog?