Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het bruto binnenlands product daalde in het eerste kwartaal met 0,1%, een forse correctie ten opzichte van de aanvankelijke groeiraming van 0,4%.

Het bruto binnenlands product daalde in het eerste kwartaal met 0,1%, een forse correctie ten opzichte van de aanvankelijke groeiraming van 0,4%.

Op vrijdag 28 mei zei hij dat het Franse bruto binnenlands product in het eerste kwartaal uiteindelijk met 0,1% daalde. Nationaal Instituut voor Statistiek en Economische Studies (INES), dus een scherpe herziening van de eerdere schatting van 0,4% groei.

Verklaart deze belangrijke correctie “Bouwdata-integratie, die veel minder dynamisch is dan de extrapolatie die tijdens de eerste schatting werd gemobiliseerd”Dat legt het instituut uit in een persbericht. De activiteit in deze sector daalde tot +0,5% tegenover +4,2% eerder. Ook daar was de investering veel minder dan wat INSEE aanvankelijk had ingeschat.

Het kabinet verwacht een sterk herstel vanaf de zomer

Andere componenten van de activiteit werden ook herzien, maar in mindere mate: de consumptie van huishoudens, aan het begin van het jaar nog steeds zwaar beperkt door gezondheidsbeperkingen, steeg met slechts 0,1% (tegenover 0,3%), de productie bleef stabiel (tegenover +0,4%) ) en de investeringen stegen met slechts 0,2% (vs + 2,2%).

In het eerste kwartaal lag het bbp nog 4,7% onder het niveau van eind 2019, net voordat de gezondheidscrisis begon.

Het Nationaal Instituut voor Statistiek en Onderzoek (INSEE) beoordeelde ook de omvang van de recessie in de Franse economie in 2020: het bbp daalde uiteindelijk met 8%, vergeleken met de eerder geschatte 8,2%.

Deze herziening van de gegevens over het eerste kwartaal vermindert de last van de groei aanzienlijk, wat in overeenstemming is met de groei die we eind 2021 zouden hebben bereikt als de activiteit tot het einde van het jaar op het niveau van het eerste kwartaal zou zijn gebleven. Het staat nu op 3,5%, tegenover 4,1% eerder geschat.

READ  Maandenlang dacht ze dat ze EDF € 230.000 schuldig was

De groeidoelstelling van de regering is niet veranderd, zei minister van Economische Zaken Bruno Le Maire vrijdag in de marge van het bezoek van het bedrijf aan Villeneuve-la-Garenne (Hauts-de-Seine). Kwalificeer deze beoordeling mechanische reparatie (…) eerst gekoppeld aan een minder ernstige recessie dan verwacht in 2020”De burgemeester bevestigde het Dit verandert niets aan onze ambitie (…) Om in 2021 5% groei te realiseren”Het kabinet rekent op een sterk herstel vanaf de zomer dankzij een vaccinatiecampagne.

Meneer Le Maire belde “Blijf kalm en standvastig, geef niet toe aan een of ander getal, een of andere indicator die in de loop van de dagen kan vallen”En de Ze bevestigde het De indicatoren zijn allemaal goed gericht. Momenteel. “De investeringen zitten op de goede weg, het ondernemersvertrouwen is flink hersteld en ook het familievertrouwen herstelt zich stilaan, dus we hebben alles in huis om in 2021 te slagen.”, hij voegde toe. Tot slot bevestigde de minister:

“Het strategische doel dat ik me sinds het begin van de crisis heb gesteld, is om in het eerste kwartaal van 2022 terug te keren naar het niveau van economische ontwikkeling dat we hadden vóór de crisis van 2019”, voegde hij eraan toe.

In haar prognose was de regering iets minder optimistisch dan de Bank van Frankrijk (5,5%), de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (5,9%) of de Europese Commissie (5,7%).

De wereld met Agence France-Presse