Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Binnenkort het einde van de bonnetjes

Er zijn twee merken die zich inzetten om de impact van bonnetjes op het milieu te verminderen. Carrefour en Système U zullen niet langer automatisch kassabonnen afdrukken. Het doel van deze maatregel is het verminderen van de milieu-impact van deze ogenschijnlijk ongevaarlijke stukjes papier die toch schadelijk zijn voor de gezondheid. decoderen.

Kassabonnen eindigen binnenkort / iStock.com - supersizer

Kassabonnen eindigen binnenkort / iStock.com – supersizer

30 miljard bonnetjes

We kussen ze beleefd en schuiven ze vervolgens in de bodem van de zak voordat ze in de prullenbak belanden. Van het afdrukken tot het initiëren, bonnen zijn minder dan een paar seconden oud. Hoewel ze ongevaarlijk en onschadelijk kunnen zijn, heeft hun aanwezigheid een aanzienlijke impact op het milieu. In Frankrijk worden elk jaar ongeveer 30 miljard verkoopbonnen gedrukt. Deze papierproductie vertegenwoordigt 2,5 miljoen gekapte bomen en bijna 950 miljoen liter waterverspilling. De chemische samenstelling van bonnen is ook een groot probleem voor de volksgezondheid: thermisch papier dat wordt gebruikt voor het afdrukken bevat een aantal chemicaliën die schadelijk zijn voor de gezondheid.

Wil je ontvangen?

Klanten van Carrefour, Super U of Hyper U en supermarkten zullen deze vraag straks moeten beantwoorden als ze naar de kassa gaan. Als de milieuwet binnenkort voorziet in een verbod op het regelmatig printen en verspreiden van kassabonnen, bankpasjes of vouchers, maar niet voor 1 januari 2023. Carrefour en SystemU besloten het voortouw te nemen. De twee merken maakten in april bekend te stoppen met het regelmatig printen van bonnen. Bij Système U is de procedure sinds 6 mei van kracht in de 1.200 merken van de groep. De distributiegigant geeft aan dat zijn beslissing, als onderdeel van een milieuverantwoorde aanpak, ook afhankelijk was van de reactie van de klant. System U meldt dat 40% van de klanten niet langer om het afdrukken van een bon vraagt, die bij het afrekenen direct in de prullenbak belandt. Door deze tickets niet te printen, zou de groep in theorie jaarlijks 44.000 kilometer op papierrollen kunnen besparen. Bij Carrefour schatten we dat we 200 meter papier kunnen besparen voor 1.000 onbedrukte bonnen. Het toestel, dat al een jaar in de buurtwinkels wordt getest, wordt uitgebreid naar alle supermarkten van de groep. Bij beide merken hebben klanten met een klantenkaart toegang tot hun aankooplijst via e-mail of door in te loggen op hun klantengedeelte.

READ  Markten hebben altijd gelijk...om hun excessen te corrigeren

Oorsprong om fouten te maken en budgetbeheer

Als de procedure over het algemeen aantrekkelijk is, merken sommige consumenten de nadelen van het verdwijnen van de bon op. Hot-printed ticket is een moeilijke bondgenoot voor het gezinsbudgetbeheer en stelt eclectische geesten in staat om ter plaatse te controleren op groepsfouten. De koppige geruststelling, want in de twee series kunnen klanten die dat willen, hun aankoopbon blijven afdrukken en markeren wanneer ze naar de kassa gaan.