Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Voorstel om Nicolas Sarkozy te benoemen tot lid van de Algemene Vergadering

Er is contact opgenomen met de voormalige president van de republiek om toe te treden tot de raad van bestuur van de Lagardère Group

De benoeming van voormalig president Nicolas Sarkozy als lid van de Raad van Bestuur Lagardère-groep Het zal worden voorgesteld in het kader van de Algemene Vergadering op 30 juni, waarnaar wordt verwezen in het moederbedrijf van Hachette, uit Europa 1, vanaf zondagskrant Gebaseerd op Paris Match.

Het plan om de groep om te zetten in een naamloze vennootschap wordt eind april gepresenteerd door de aankondiging van een raad van bestuur en de benoeming van de eerste managers om te stemmen op de algemene vergadering. Als onderdeel van dit project verliest Arnaud Lagardère de absolute controle over het bedrijf dat hij van zijn vader Jean-Luc heeft geërfd en wordt hij CEO voor een termijn van 6 jaar. Ce bouleversement résulte d’un accord trouvé avec les principaux actionnaires du groupe, à savoir Bernard Arnault (Groupe Arnault), Vincent Bolloré (Vivendi) en Joseph Oughourlian (Amber Capital), mettant fin à un long bras de fer sur de l gouverance ‘ een bedrijf. Het bedrijf zal ook een 11-koppige raad van bestuur hebben.

Andere suggesties komen eraan

Arnaud Lagardère stelde de benoeming voor van Nicolas Sarkozy, president tussen 2007 en 2012 en voormalig burgemeester van Neuilly. Van zijn kant moet Vivendi, de grootste aandeelhouder van Lagardère en eigenaar van 27% van de aandelen, Vivendi-voorzitter Arnaud de Puyfontaine en twee onafhankelijke bestuurders (Virginie Banet en Laura Carrere) voordragen in de raad van bestuur van Lagardère om hem te vertegenwoordigen. Andere bestuurders moeten worden benoemd voor een periode van 4 jaar, met vermelding van de opzegtermijn.

READ  Sycomore AM roept op tot vertrek van Atos-chef - 09/09/2022 om 17:35

Nicolas Sarkozy is een senior lid van de raad van bestuur en voorzitter van het internationale strategiecomité van de hotelgigant Accor en lid van de raad van bestuur en het strategisch comité van Groupe Lucien Barrière.