Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het Franse begrotingstekort loopt op tot 220 miljard euro in 2021, bijna 47 miljard euro meer dan verwacht

Het Franse begrotingstekort loopt op tot 220 miljard euro in 2021, bijna 47 miljard euro meer dan verwacht

Dit verergert het staatstekort “Als gevolg van steunmaatregelen” woonplaats voor herstel ondersteuning, leg uit Olivier Dusupet, Minister van Overheidsrekeningen.

Artikel door

gepubliceerd

Bijwerken

leestijd : 1 minuut.

Het overheidstekort zal oplopen tot “ongeveer 220 miljard euro” In 2021, tegen de 173,3 miljard bepaald in de voorlopige financiële wet, volgens wat de minister van Openbare Rekeningen, Olivier Dusupt, op zaterdag 29 mei heeft aangekondigd. Deze verslechtering van het begrotingstekort van bijna 47 miljard is “Als gevolg van de steunmaatregelen die we blijven nemen om het herstel zo goed mogelijk te ondersteunen”Volgens de minister.

Op 2 juni moet de regering een herzien fiscaal wetsvoorstel (PLFR) indienen met 15 miljard euro aan extra noodmaatregelen, die met name zullen worden gebruikt om gedeeltelijke activiteiten en gerichte hulp aan bedrijven in moeilijkheden te financieren. De minister van Economische Zaken, Bruno Le Maire, at ontmoeting met echo.

Volgens de cijfers kwam de groei in Frankrijk in het eerste kwartaal uiteindelijk niet op tijd Geplaatst door INSEE, met een daling van het BBP met 0,1%, terwijl de eerste beoordeling een groei van 0,4% rapporteerde.

Olivier Dusupt moet nog een nieuwe schatting van het overheidstekort geven, waarin ook de tekorten voor de sociale zekerheid en de gemeenschappen zijn opgenomen. De prognose voor het overheidstekort tot nu toe was 9%, wat de Franse overheidsschuld zou moeten verhogen tot 118% van zijn BBP, een ongekend niveau vanwege de “ongeachte kosten” die sinds het begin van de Covid-19-epidemie zijn ingevoerd om het te ondersteunen. Economische activiteit en werkgelegenheid.

READ  T-Mobile-operator slachtoffer van massale hack op zijn computer