Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nicolas Sarkozy staat op het punt toe te treden tot de raad van bestuur van Lagardère Group

primair
Arnaud Lagardère droeg Nicolas Sarkozy voor om toe te treden tot de raad van bestuur van de groep. Het voormalige staatshoofd is al lid van de raden van bestuur van Accor en Groupe Lucien Barrière.

Het is een nieuwe pagina die ongetwijfeld op het punt staat om te slaan in de carrière van voormalig president Nicolas Sarkozy. De benoeming van het voormalige staatshoofd in de raad van bestuur van de Lagardère-groep zal worden voorgesteld op een algemene vergadering die op 30 juni zal worden gehouden.

Lees ook:
Pygmion: Het proces is begonnen, maar zonder Nicolas Sarkozy

Nicolas Sarkozy zal toetreden tot een 11-koppige raad van bestuur. Volgens de krant Le Figaro was het Arnaud Lagardère zelf die de kandidatuur van Nicolas Sarkozy voorstelde. De voormalige president van de republiek is momenteel lid van de raad van bestuur en voorzitter van het internationale strategiecomité van hotelgigant Accor. Hij is ook lid van het Strategisch Comité van Groupe Lucien Barrière.

Lagardre grote algemene vergadering

Op 30 juni zal de Raad van Bestuur maatregelen nemen om het moederbedrijf van Hachette of Europe om te zetten in een naamloze vennootschap. Arnaud Lagardère zal niet langer de absolute controle over het bedrijf hebben en zal voorzitter en CEO worden voor een termijn van zes jaar. De beslissing komt na een lange impasse tussen Anault Group, Vivendi en Amber Capital over corporate governance.

Lees ook:
‘You must blow the wind’: Bygmalion executive praat over Sarkozy’s campagne ‘instructies’

READ  Erdogan ontkoppelt de gelddrukpers en het pond zakt naar het laagste niveau ten opzichte van de dollar en de euro - Bevrijding

De Vivendi Group (die een belang van 27% in Lagardère bezit) van haar kant zal Arnaud de Puyfontaine (voorzitter van Vivendi) en andere onafhankelijke bestuurders voordragen om toe te treden tot de raad van bestuur van Lagardère. Allen worden benoemd voor een periode van vier jaar.