Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

TGV M: SNCF onthult TGV-ontwerp van de toekomst

De TGV M, ook wel de TGV van de toekomst genoemd, werd door de SNCF gedetecteerd, althans de motor ervan. Naast het ultradunne ontwerp wordt de trein ook energiezuiniger. De TGV zal rijden voor de Olympische Spelen van 2024.

Het project, Gelanceerd in 2017, begint als eerste vruchten af ​​te werpen. Het is al vanuit de Alstom-fabriek in Belfort dat de SNCF de sluier oplichtte over de TGV M-motor, die in 2024 in gebruik moet worden genomen ter gelegenheid van de Olympische Spelen in Parijs. Het is de president van Voyages-SNCF, Alan Krakovic, die de eerste beelden van deze toekomstige TGV heeft gedeeld.

Betere ecologische voetafdruk

Eerste opmerking: Deze motor heeft een uiterlijk dat doet denken aan de beroemde Japanse Shinkasen! Naast dit aerodynamische ontwerp heeft de TGV M vele voordelen. Het zal dus tot 740 plaatsen kunnen tellen, tegen een maximum van 600 in de huidige TGV. De motor kan 7 tot 9 auto’s trekken, afhankelijk van de behoeften.

Het volledige interieur van de auto kan opnieuw worden geconfigureerd om van klasse twee naar klasse één te gaan en vice versa. De ruimte is flexibel en de stoelen kunnen eenvoudig worden verwijderd om opslagruimte voor fietsen of bagage toe te voegen. Bovendien heeft deze TGV van de vierde generatie een nog aantrekkelijkere ecologische voetafdruk dan zijn voorgangers: 97% van zijn componenten is recyclebaar, terwijl hij 20% minder energie verbruikt.

Als de eerste TGV M in de eerste helft van 2024 tussen Parijs en het zuidoosten handelt, zal het tot 2031 moeten wachten voordat alle bestellingen van de SNCF daar worden afgeleverd. Alstom produceert de hogesnelheidstrein zowel in Belfort als in zijn fabriek in La Rochelle. De vervoerder kocht 100 stuks TGV voor 2,7 miljard euro.

READ  Liberty Steel Group is op zoek naar potentiële kopers