Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Haier HTR3619FNMN koelkasttest: wanneer esthetiek en technologie cool zijn

Qua ontwerp vindt de Haier HTR3619FNMN het wiel niet echt opnieuw uit. Deze telefoon is allemaal gemaakt van geborsteld aluminium en heeft een zeer elegante afwerking. De lijnen zijn eenvoudig en strak, zozeer zelfs dat Haier de handgreep aan de zijkant van de deur heeft verwerkt om de gevel volledig glad te maken. Gelukkig houdt verf geen vingerafdrukken vast, zoals vingerafdrukken CHADN5162MB Snoep. De bovendeur en lades vertonen geen weerstand bij het openen of sluiten. Merk op dat het een vervangbare afdichting heeft.

Laten we naar binnen gaan in de compacte unit met een totale inhoud van 348 liter: 234 liter is voor het koelgedeelte en 114 liter is voor vriesruimte. Deze capaciteit zou voldoende moeten zijn voor een gezin met twee kinderen.

In de koelruimte bevinden zich 4 glazen planken – waarvan er één op twee niveaus verstelbaar is – en een vershoudgedeelte. Hierdoor kun je kiezen voor snel afkoelen, de temperatuur op 0°C houden (voor vlees of vis) of eten ontdooien. Aan de zijkant van de deur bevinden zich ook drie verstelbare planken.

In tegenstelling tot planken die uitrusten Whirlpool WTNF9IX, die op de HTR3619FNMN zijn te smal en de champagne magnum kan niet worden geïnstalleerd. Hier hebben we ook geen compartiment dat met een deksel wordt afgesloten, wat misschien een goed idee is voor het bewaren van voedsel dat gevoeliger is voor geuren, vooral boter.

De elektronische thermostaat is slim geplaatst aan de voorkant van de telefoon, waardoor je de koelkast niet hoeft te openen als je de temperatuur van het apparaat wilt wijzigen, waardoor er warme lucht binnenkomt. De temperatuur is in beide delen in te stellen, van 2 tot 8 °C in de koelkast en van -16 °C tot -24 °C in de vriezer, in stappen van 1 °C. Dit bedieningspaneel wordt ook gebruikt om de snelvriesmodus of vakantiemodus te activeren.

Zoals de meeste koelkasten in onze vergelijking, verspreidt de Haier HTR3619FNMN No Frost-koeler: er wordt vochtvrije lucht door de koelkast afgevoerd, waardoor een constante en uniforme temperatuur wordt gehandhaafd. Deze techniek heeft ook het voordeel dat er geen rijp of ijs wordt gevormd. Dit voorkomt pijnlijke ontdooisessies en verlengt de levensduur van het apparaat, dat bovendien minder energie verbruikt om de temperatuur laag te houden. De keerzijde van de medaille is dat dit soort verkoudheid de neiging heeft om voedsel uit te drogen.

Haier phone heeft een alarmsysteem dat na 3 minuten afgaat als de deur open staat. De koelkast laat elke 25 seconden 3 korte pieptonen horen, alleen hoorbaar. Houd er rekening mee dat het alarm alleen in de koelzone werkt, wat jammer is. We hadden het liever in beide delen gehad.

De koelprestaties worden geëvalueerd op twee belastingsniveaus, die worden gesimuleerd door koudeaccumulatoren. Hiermee kunnen we de tijd meten die de koelkast nodig heeft om de temperatuur te verlagen van 20°C naar 5°C.

In de koelkast plaatsen we de sondes op drie planken (boven, midden en onder), in de groentelade en in de deur. Gemiddeld duurde het ongeveer 12 uur voordat de accu de verwachte temperatuur bereikte. Met deze resultaten wordt de Haier HTR3619FNMN koelkast de langzaamste koelkast in vergelijking; De gemiddelde tijd is ongeveer 8 uur.

Lage temperatuur (grote lading).

Lage temperatuur (grote lading).

Meestal is de temperatuurdaling in de groentelade langzamer (zodat de groenten niet in de kou komen te staan). Bij deze telefoon duurt het updaten van de bovenverdieping langer. We moesten 24 uur wachten om de temperatuur te stabiliseren (met een kleine belasting), terwijl het gemiddeld 4 keer minder tijd kost voor de meeste referenties in onze vergelijking.

Lage temperatuur (kleine belasting).

Lage temperatuur (kleine belasting).

Wat de temperatuurstabiliteit betreft, deze werd ondermijnd door de merkbare verschillen die opnieuw werden waargenomen aan de bovenkant van de telefoon. De temperatuur op deze verdieping schommelt tussen de 9,4°C en 15°C! Dit verschil van 10°C ten opzichte van de vereiste temperatuur is enorm en wordt zelden gezien op andere apparaten die ons lab passeren. Gelukkig zijn de kieren minder groot als je op de koelkastvloeren zit (gemiddeld zo’n 3°C), scheelt je de dag.

READ  Hoe gratis 3G en 4G uit te rollen op de drukste stations van Europa