Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Op 19 juni opent La Samaritaine eindelijk haar deuren!

Door Rizhlaine F., Elodie D., Laurent P. Foto’s door Julie M. Geplaatst op 30 mei 2021 10:17 uur Bijgewerkt 30 mei 2021 10:17 uur

In Parijs werd reikhalzend uitgekeken naar de terugkeer van de Samaritanen. De openingsdatum van de populaire winkel aan de Rue Rivoli, voorlopig gepland voor april 2020, is eindelijk bekend: 19 juni 2021!

Samaritaan, misschien een van de adressen die vooral wachten op heropening … sinds 2005 gesloten vanwege asbest en verschillende verslechteringen, zou het warenhuis in 2020 zijn deuren openen. Maar de gezondheidscrisis was een geldige hoop LVMHdie de winkel overnam.

Eerder aangekondigd voor april 2020, toen op 28 mei 2021 werd het aangekondigd De datum van de heropening van de beroemde winkel permanent Eindelijk net onthuld: 19 juni 2021 ! In afwachting van het moment om herontdekt te worden, onthullen we u wat u te wachten staat in dit architecturale juweeltje van meer dan 70.000 vierkante meter in Pont Neuf en Rivoli Street!

Het kleinste warenhuis…

…maar de grootste conceptstores. Dit is de methode die door het bestand wordt gebruikt Samaritaan de toekomst Zet de toon! een 20000m2 winkelcentrum Het moet de seriële shopper blij maken. Dus hier komt het Samaritaine Parijs Pont-Neuf, een nieuwe plek ter ere van wat de charme maakt Parijs : De modus, De gastronomie en dede kunst van Leven !

Dus let op: Shopaholic, hier is het meer dan 600 merken Wachten op je onder het legendarische glazen dak van het winkelcentrum. vind in het bijzonder luxe merken, natuurlijk, maar ook exclusief en de jonge ontwerpers Dat wordt waarschijnlijk de mode van morgen. Bovendien is er zelfs een bestand 200 m2 Magazijnconcept. Alle stijlen en smaken zijn er te vinden: u zult begrijpen, het is de ontmoetingsplaats voor diegenen die liever de mode lanceren dan volgen.

Samaritaan Samaritaan Samaritaan

En zo niet, dan ontdekken we ook een 3000 m2 verfraaiingsgebied, de grootste die tot nu toe in Parijs te vinden is, waar je exclusieve pareltjes vindt. En aangezien schoonheid luxe voorbijgaat, is hier iets dat verrukt is van degenen die verwend moeten worden: a Spa en een schoonheidsstudio Ze zitten ook in het spel!

READ  Oigo Trains: CGT veroordeelt ongezonde problemen

Samaritaan Samaritaan Samaritaan Samaritaan

We spraken over het winkelenWe hadden het over levensstijl, wat missen we? Ach ja, gastronomie ! De hele vijfde verdieping is aan hem gewijd. RestaurantsEn de cafés, of theesalonsIn totaal staan ​​er 10 eetgelegenheden klaar om u het beste van de Franse keuken te laten proeven. Van de creativiteit van de sterrenchef tot de delicatesse van het meest gewilde gebak, er is iets om van te smullen.

Samaritaan Samaritaan Samaritaan Samaritaan

Nog een verandering: Palace, dat is het gewoon! De Cheval Blanc ParijsEen luxe hotel met 72 kamers dat moet biedenPlaats culinaire evenementen Prachtig balkon van 650 m² dat uitkomt in twee vleugels, met uitzicht op de Eiffeltoren in Montmartre en de Notre Dame in het Centre Georges Pompidou“,”een Gourmet restaurant Samengesteld door chef-kok Arno Donkellyen een Cheval Blanc Spa Met een heel mooi zwembad.

Samaritaan Samaritaan Samaritaan Samaritaan

Een beetje geschiedenis…

Ter herinnering, het bestandGeschiedenis van de Samaritaanse vrouw Het begon in 1870 met Ernest Cognac. Deze verkoper is zijn nieuwe winkeltje aan het opzetten in een kamer in de buurt van de coffeeshop. Al snel komt het succes en breidt de winkel uit. In 1900 nam Ernst Cognac de controle over warenhuizen die verschillende blokken in beslag namen. Samaritaan Het ontwikkelt en ontwikkelt zich onder toezicht van de opeenvolgende eigenaren. In de jaren zestig bereikte het zijn gouden eeuw.

Na 1970 nam het commerciële succes van het warenhuis af. De oppervlakte wordt geleidelijk verkleind, winkels worden verkocht aan bedrijven en omgevormd tot kantoorruimte. In 2001 heeft de groep LVMH de Samaritaanse vrouw compenseren. vier jaar later, De winkel gaat dicht Wegens werkzaamheden om te voldoen aan veiligheidsnormen. Deze sluiting had tijdelijk moeten zijn en Samaritaine is sindsdien niet meer heropend.

READ  Volgens Bernard Arnault: "Mensen kennen economie niet zo goed"

Oorspronkelijk zouden de werkzaamheden maar tot 2015 duren. De werkzaamheden liepen grotendeels achter op schema. Het aantal heropeningsadvertenties verdubbelde voor 2018 en daarna voor 2019. Ondanks dat het de kleinste van de Parijse warenhuizen is, is Nouvelle Samaritaine een faraonische onderneming. overgegaan in de handen LVMHDe Samaritaanse vrouw wil mensen over haar laten praten! Dus wat verwacht je?

Samaritaan Samaritaan Samaritaan Samaritaan

La Nouvelle Samaritaine Een nieuwe plek om te wonen

In een tijd waarin winkeltempels de neiging hebben om echte plekken te worden, Samaritaan Het is geen uitzondering op de regel en duwt het concept nog verder. Dus als de feniks uit zijn as herrijst, moeten we natuurlijk verwachten het winkelen, maar niet alleen!

Aan de Seine-kant, dit juweeltje?art deco Welkom bij het programma Parijse paleis القصر, De witte merrie. Een nieuwe locatie met 26 kamers en 46 suites, met uitzicht op de dokken en de Notre Dame, en met als bonus het grootste zwembad van Parijs. De Banketbakker Maxime Frederic Hij verliet zelfs de keuken van Georges V om de smaakpapillen van Cheval Blanc te proeven!

Maar het zijn niet alleen de toeristen die hiervan profiteren Nieuwe Samaritaan : Dit grote winkel Die uit zijn as herrees, omvat 96 vertrouwde sociale huurwoningen huis van parijs, een kwekerij met 80 plaatsen beheerd door “Les Petites Canailles” en kantoren met een oppervlakte van 15.000 vierkante meter.

Samaritaan Samaritaan Samaritaan Samaritaan

milieuvriendelijk project

Deze ruimte van meer dan 70.000 vierkante meter, verdeeld over 10 niveaus, maakt deel uit van een innovatieve ecologische aanpak. Om het volledig te begrijpen, zullen we over technologie moeten praten.

De nieuwe Samaritaanse vrouw gebruikt Hernieuwbare energie Het is opmerkelijk aangepast door diepe geothermische energie en ijsopslagtechnologieën. LVMH Group participeert in gelijke mate inMilieu dan in de economie. 800 banen gecreëerd voor het warenhuis, 380 in de Cheval Blanc Parijs, restaurants, kinderdagverblijf, beveiliging… 1500 banen zullen bij voorrang worden aangeboden aan werknemers die aanwezig waren tot 2005. Met kantoren moeten Samaritaanse vrouwen 2.400 nieuwe banen.

READ  De advocaat van Washington klaagt Amazon aan wegens misbruik van dominantie

Samaritaan Samaritaan Samaritaan Samaritaan

Dit ontwerpproject is gemaakt in opdracht vanJapans Agentschap Sana’a, Pritzker Prize 2010. Voor het combineren van innovatie met respect voor erfgoed, Jean François Lagno, Chief Architect of Historic Monuments, werkt aan dit project terwijl Edouard François toezicht houdt op het werk van het toekomstige Cheval Blanc Hotel.

Let op, het bedrijf Otis Er werd ook voor gekozen om La Nouvelle Samaritaine uit te rusten met liften en roltrappen voordat ze weer open zouden gaan. Otis is speciaal van plan om te installeren 25 roltrappen en meer 40 liften Die zal niet alleen het warenhuis bedienen, maar ook het Cheval Blanc hotel, kantoren, residentie en kinderdagverblijf.

En de naam van de Samaritaanse vrouw, waar komt die vandaan?

Hij verwijst hier naar een scène uit de Bijbel die destijds als decor diende voor de sculpturen van het gebouw. Wat deze scène betreft, dit vertelt ons over een ontmoeting tussen Jezus en de Samaritaanse vrouw bij Jacob’s Well. volgensEvangelie volgens Saint JohnBij deze bron ontmoet Jezus een vrouw uit Samaria – de naam van een oude stad in het Land van Israël, nu gelegen op een paar kilometer van Nablus, in Palestina – die rust. Volgens de tradities van het orthodoxe christendom zal het ook worden genoemd Fotini Samaritaan.

De discussie begint tussen de twee. Jezus vroeg de Samaritaanse vrouw om water en ze was verbaasd dat hij tegen haar sprak, want de Joden verachten de Samaritanen en praten niet met hen. Jezus antwoordde dat het water dat je water geeft de dorst niet lest, maar het levende water dat het geeft stroomt, en wie ervan drinkt, zal nooit meer dorst krijgen. De discussie gaat door totdat de Samaritaanse vrouw begrijpt dat het over Christus gaat en de mensen van haar dorp uitnodigt om naar haar te komen luisteren.