Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Europese Unie verduidelijkt haar eisen voor sancties

De Europese Unie eiste dat het laboratorium zijn productielocaties mobiliseert om te reageren op het Europese bevel, met een boete van 10 miljoen euro per dag in geval van mislukking.

De Europese Unie heeft farmaceutisch bedrijf AstraZeneca verzocht zes locaties te gebruiken voor de productie van een anticovidvaccin ter ere van geplande leveringen, met een dagelijkse boete van 10 miljoen euro in geval van overtreding, vertelde donderdag 27 mei aan AFP een van zijn advocaten. “Dit is een gerechtelijk bevel bedoeld om AstraZeneca te dwingen alle zes in het contract genoemde productielocaties te gebruiken (…), inclusief niet-werkende Britse fabrikanten.“Deze advocaat, ik ben Rafael Al-Jafarali, heeft dit bevestigd.

De Europese Unie schat dat deze productieversnelling de Zweeds-Britse groep in staat zou moeten stellen om tegen 30 tot 27 juni 90 miljoen doses te leveren, die ondanks contractuele verplichtingen aan het laboratorium niet in het eerste kwartaal waren geleverd (30 miljoen was tegen de verwachte 120 miljoen ). Dit zou volgens Me Jafferali ook 180 miljoen aanvullende doses in het derde kwartaal mogelijk moeten maken.

De Europese Unie heeft in totaal 300 miljoen doses AstraZeneca besteld. Het laboratorium is vastbesloten om de kit voor het einde van het jaar te overhandigen, terwijl de Europese Unie eist dat alles uiterlijk 30 september binnen is. “Het doel (van opgeëiste boetes of boetes) is niet om een ​​financiële compensatie voor een verlies te krijgen, maar om AstraZeneca te dwingen de beloofde vaccins zo snel mogelijk te leveren.‘Al-Jafarali stond op mij.

READ  De Zwitserse bank UBS in Frankrijk is veroordeeld voor cassatieberoepen

Zie ook – Afgifte van vaccins: de juridische strijd tussen de Europese Unie en AstraZeneca is begonnen

“Voldoende afschrikkende” bedragen

Naast de sancties die voortvloeien uit het bevel om de productiecapaciteit ten volle te benutten, verlangt de Europese Unie ook€ 10 voor een late dosisAls de deadlines 30 juni en 30 september niet worden gehaald. Dit zijn straffen. “cumulatief»,«Er zijn voldoende afschrikkende hoeveelheden nodigVolgens Al-Jaafarali werden deze straffen summier (met spoed) aangevraagd bij de Belgische rechterlijke macht, die verantwoordelijk is voor de arbitrage van het geschil over het contract tussen de Europese Unie en AstraZeneca volgens de Belgische wet dat negen maanden geleden werd gesloten. een van de vier vaccins waarvoor in de Unie een vergunning is verleend.

De argumenten van beide partijen vonden woensdag plaats voor een korte rechter in de Brusselse rechtbank. De hoorzitting zal op 4 juni worden voortgezet om de rechter een laatste kans te geven om de advocaten te ondervragen. Al-Jafrali zei dat hij een beslissing verwachtte in de tweede helft van juni. “Met maatregelen die eind juni vereist zijn, zal de rechter waarschijnlijk eerder beslissenDe advocaat zei dat dit de deadline is.

Woensdag weerlegde AstraZeneca in de stem van haar advocaat elke “gewelddadigVan het contract om zijn vaccins aan Europeanen te verkopen, zoals de Europese Unie beschuldigt. “Het contract bevat geen bindende termijnenOver de bezorging zei een van hen: “Ik ben Hakim Bou Rabbah.” Drie van de zes genoemde fabrieken bevinden zich in de Europese Unie (in België, Nederland en Italië), twee in het Verenigd Koninkrijk en één in de Verenigde Staten.

READ  De Nobelprijs voor Natuurkunde zorgt voor opschudding vanwege... zijn pastakoken