Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De vangst van Metro-Goldwyn-Mayer: Cinema door Amazon

De vangst van Metro-Goldwyn-Mayer: Cinema door Amazon

Redactioneel “The World.” Wat moet je niet doen om te proberen de koning van de jungle te worden? Op woensdag 26 mei ondertekende Amazon een cheque van $ 8,45 miljard (6,92 miljard euro) om de beruchte brullende leeuw, Metro-Goldwyn-Mayer (MGM), te vangen. Dit proces vormt een nieuwe fase in de concentratiebeweging in de filmproductiesector, onder druk van het toenemende belang van omroepsites, d.w.z. het uitzenden van inhoud op internet. Grote platforms zoals Netflix, Hulu (Disney), Apple of Amazon willen hun catalogi snel uitbreiden om steeds meer abonnees aan te trekken.

Het artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook MGM Hollywood-studio gekocht door Amazon voor $ 8,45 miljard

MGM werd geschat op bijna $ 5,5 miljard toen kabelexploitant Comcast en Apple een paar maanden geleden werden geïntroduceerd als potentiële kopers van deze legendarische studio’s die bijna een eeuw oud zijn. Door een premie van 40% te betalen, heeft Amazon alles in het werk gesteld om zijn nieuwe ambities op het gebied van entertainment waar te maken, dat deels fungeert als een vlaggenschipproduct om zijn e-commerceverkopen te stimuleren. De livestream-site is zelfs toegankelijk voor abonnees van de Prime-service, waardoor ze kunnen profiteren van gratis levering van producten die op Amazon zijn gekocht. De Jeff Bezos Group vindt het belangrijk hen in de watten te leggen: deze leden geven twee keer zoveel uit als vaste klanten.

Win kostbare jaren

Met een marktkapitalisatie van meer dan $ 1,6 biljoen en een cashpositie van meer dan $ 70 miljard, heeft de gigant van e-commerce en cloud computing-diensten voldoende zakken om te veel te betalen voor zijn filmacquisities, aangezien het achter Netflix blijft ondanks zijn 200 miljoen abonnees. Het proces stelt hem vooral in staat tijd te kopen. Zelfs als de MGM-catalogus, met zijn 4.000 films, oud wordt, ondanks enkele grote producties zoals de “James Bond” -saga.En de Met de knowhow van productiestudio’s kan Amazon waardevolle jaren aan een inhaalslag maken.

READ  Apple Pay: Tap to Pay is beschikbaar in Frankrijk
Lees decodering: 2020, een moeilijk jaar voor live streamingplatforms

De uitdaging voor de reus uit Seattle mag niet achterblijven. Disney kocht onlangs Twentieth Century Fox. Tegelijkertijd zijn kansen op de productiemarkt schaars. Traditionele studio’s hebben de neiging om hun catalogi in licentie te geven, die ze liever reserveren voor de bedrijven waartoe ze behoren. Warner Bros. Werkt met HBO en Walt Disney Studios met Disney + en Paramount Pictures met Paramount +.

In deze race om abonnees moeten omroepsites elk jaar enkele miljarden dollars investeren in nieuwe producties. Netflix heeft net $ 450 miljoen uitgegeven aan twee nieuwe Rian Johnson-filmafleveringen, Met messen Met Daniel Craig. Amazon is van plan te reageren op het eerste seizoen van de serie in de ban van de Ring, Voor 465 miljoen.

Lees de column: Met live streamingplatforms ‘voedt de huiskamercultuur zich geleidelijk aan de outletcultuur’

Deze escalatie roept de vraag op van een onafhankelijke productie, die het steeds moeilijker kan krijgen om haar plaats te vinden, aangezien ze niet genoeg abonnees kan aantrekken. Maar ze vraagt ​​zich ook af hoe het gedrag van omstanders zich heeft ontwikkeld, die tijdens de pandemie massa-uitzendingen hebben geadopteerd. Toegegeven, ze spenen enkele maanden uit de bioscoop en haastten zich tijdens het ontmantelingsproces de theaters in. Is dit een vluchtige rage, of zal de stroom blijven groeien? Door veel geld in MGM te investeren, gokt Amazon erop dat de tweede optie uiteindelijk zal winnen.

Het artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook De bioscopen verwelkomden 1,6 miljoen toeschouwers om te heropenen
READ  Michel Edouard Leclerc veroordeelt de "hyperinflatoire Franse wetten"

de wereld