Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Uw werkgever Arko: Wat zijn de uitbetalingsdata van de aanvullende pensioenen voor 2023?

We kennen het betalingsschema van het aanvullend pensioen voor 2023. 13 miljoen Fransen ontvangen een pensioen van Agrirc-Arrco.

Onthulling betalingsschema aanvullend pensioen 2023 eerderIk huur je in, Arco. De aanvullende pensioeninstelling betaalt haar pensioen aan het begin van de maand, maar dat geldt lang niet voor alle pensioenorganisaties, die vaak (aan het einde van de maand) achteraf betalen.

13 miljoen Fransen krijgen een aanvullend pensioen van uw werkgever Arco.

Maandelijks betalingsschema voor 2023

Maandag 2 januari
woensdag 1 februari
woensdag 1 maart
Maandag 3 april
Dinsdag 2 mei
Donderdag 1 juni
Maandag 3 juli
Dinsdag 1 Augustus
Vrijdag 1 Sept
Maandag 20 Oktober
Donderdag 2 Nov
Vrijdag 1 dec.

De daadwerkelijke datum van overschrijving op de rekening is afhankelijk van de verzekerde bank. De vertraging is meestal erg kort, maar het proces kan soms enkele dagen duren.

Lees ook:
Kersttoeslag 2022: Worden gepensioneerden ook geraakt door deze verhoging?

Betalingen per jaar, elk kwartaal

Wanneer de senior in het buitenland buiten Europa woont, wordt het Agirc-Arrco pensioen elk kwartaal vooruit betaald, tenzij hij het maandelijks wil betalen. Hiervoor hoeft hij alleen maar een aanvraag in te dienen bij zijn pensioenfonds. Deze beslissing is definitief.

Nog een uitzondering op de maandelijkse betaling: sommige gepensioneerden ontvangen hun pensioen jaarlijks, door overdracht, vanwege het kleine bedrag (het bedrag is gelijk aan of groter dan een bedrag gelijk aan 100 ARCO-punten, maar minder dan een bedrag gelijk aan 200 punten).

Lees ook:
Pensioenen: de hervorming wordt steeds duidelijker Worden de gevolgen als u op 62, 63, 64 of 65 jaar vertrekt, afhankelijk van uw geboortejaar?

READ  Het elektriciteitsverbruik in Frankrijk blijft in één week tijd dalen met -5,8%

Wat is de puntenwaarde van Agrirc-Arrco?

De hoogte van het pensioen verandert volgens de waarde van het Agrirc-Arco-punt, dat wordt gebruikt om de pensioenen te berekenen. Dus bij 1Vers November 2022, vastgesteld op € 1,3498, vergeleken met € 1,2841 eerder.

Stijgen de aanvullende pensioenen in 2023?

Gepensioneerden konden genieten van een verhoging van de aanvullende pensioenens In november 2022. In feite heeft Agirc-Arrco Complementary de lijfrentes opnieuw geëvalueerd en gekozen voor een aanzienlijke verhoging van 5,12%.

Lees ook:
Met 65 jaar met pensioen: werk je meer om eerder weg te gaan?

Wordt het basispensioen verhoogd?

De regering heeft het zojuist aangekondigd mijDe pensioenen gaan in 2023 omhoog. Deze verhoging betreft uitsluitend de basispensioenen.