Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Oplichting: hoe Leboncoin-oplichting te voorkomen?  Dat meldt het UFC-Que Chorus

Oplichting: hoe Leboncoin-oplichting te voorkomen? Dat meldt het UFC-Que Chorus

© Scams: Hoe voorkom je Leboncoin-scams? Volgens UFC-Que Choisir – Bron: Capture TF1

Wij zien niet meer zien Inhoud

Nu de eindejaarsfeesten naderen, kiezen veel Fransen ervoor om online cadeaus te bestellen. En wat is er praktischer voor tweedehands doeleinden dan Leboncoin. Helaas, Al doet het platform altijd zijn best om maximale veiligheid te behouden. Er zijn altijd trucs De site kan er niets tegen doen. Dus laat u niet misleiden, montage UFC-Que Choisir deelde zijn tips. We leggen je hier alles uit.

online winkelen

Sterker nog, aan het einde van dit jaar komt er weer een jaar waarin pakketzendingen aanzienlijk toenemen. Verder het, afleveradres chronopost Totdat hij onthulde dat hij meer dan een miljoen pakketten per dag verwerkt. Helaas zijn online bestellingen vaak het slachtoffer van verschillende vormen van oplichting. Of het nu blijft op het moment van bestellen, bezorgen of zelfs een levering die eigenlijk nooit aankomt.

Of het nu gaat om phishing, diefstal of zelfs diefstal van bank- of persoonsgegevens, De zwendel blijft diversifiëren. Dit irriteert de slachtoffers. Dus, om te voorkomen dat je wordt opgelicht bij het bestellen van kerstcadeaus, besloot UFC-Que Choisir de Fransen te adviseren.

Tips om fraude te voorkomen

1/ E-mail en links

De montage begint zeker Controleer de originele e-mail. Als het het Leboncoin-platform is dat contact met u opneemt, bevat de e-mail @leboncoin.fr, @news.leboncoin.fr of @messagerie.leboncoin.fr. Maar berichten kunnen ook rechtstreeks via het berichtensysteem van de site gaan.

Als er links in dit bericht staan, Klik er liever niet op. En zelfs als je ziet dat het echt een link van de officiële site blijft, Dit kan alleen zijn om u gerust te stellen en u te helpen beter voor oplichting te vallen.

READ  Polynet-slachtoffer van standaard cryptocurrency-hack

2/ fouten

Spelfouten zijn nog steeds de gemakkelijkste manier om oplichting te voorkomen. In werkelijkheid, Een platform als Leboncoin maakt geen fouten in zijn berichtgeving. Dit betekent echter niet dat als er geen fouten zijn, het geen oplichterij is. Aan de andere kant, als dat zo is, dan lijdt het geen twijfel. Zo heeft de vereniging de meest voorkomende fouten verzameld. ze citeertAan de kant van de koper, bezorgkosten” in plaats van “verzendkosten, bevestiging van ontvangst van het pakket” in plaats van “bevestiging”“.

3/ Oplichtingsbedragen blootleggen

Als u in deze situatie de verkoper bent, kunt u ook het slachtoffer worden van verschillende vormen van oplichting. Een van de punten om te controleren Het bedrag blijft staan. In feite, op platforms zoals Leboncoin, Mensen hebben de neiging om te onderhandelen. Pas op als het niet hetzelfde blijft en de persoon je aanbiedt om meer te betalen. Het leek te mooi om waar te zijn.

4/ Adres en leveringswijze

Ook als u weer verkoopt, kunt u de titel controleren. Sterker nog, als de koper je vertelt ergens vandaan te komen, Maar de titel staat ergens andersdan kan het fraude teken. En als er geen adressen zijn, het ergste.

Ook, De bezorgmethode blijft een manier om erachter te komen of het nog steeds om oplichting gaat. U moet al weten dat er veel mogelijke bezorgmethoden zijn. Niettegenstaande chronopost Bekend, het blijft ook een favoriet onder dieven.

READ  De stad gaat de prijzen van SUV's verhogen

Bron : Maria Frankrijk