Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Duitsland kochten 436 voertuigen met hoge mobiliteit

In juli heeft de Europese Commissie een “financieel instrument” in het leven geroepen dat 500 miljoen euro over twee jaar toekent om de 27 lidstaten aan te moedigen de aankopen van hun militair materieel te bundelen om onderlinge concurrentie te vermijden. “Voor dezelfde producten”, terwijl tegelijkertijd kostenbesparingen worden gerealiseerd en de interoperabiliteit van hun strijdkrachten wordt vergroot.

Twee landen zijn lid van de Europese Unie [UE]Duitsland en Zweden voegden zich bij het VK door gezamenlijk 436 zeer mobiele voertuigen aan te schaffen [VHM] Bandvagn Skyddad bijv [BvS] 10 met BAE Systems Hägglunds, als onderdeel van de “CATV [Collaborative All-Terrain Vehicle].

De order, aangekondigd op 16 december, had een waarde van $ 760 miljoen [soit un peu plus de 712 millions d’euros, au taux de change actuel].

Zweden, Duitsland en het VK zullen de komende decennia een enorm rendement op hun investering behalen met deze krachtige voertuigen. Dit toont de sterke relatie aan tussen BAE Systems en zijn klanten om deze essentiële capaciteiten te leveren”, aldus Tommy Gustafsson-Rask, algemeen directeur van BAE Systems Hägglunds, dat BsV10’s produceert in Örnsköldsvik. [Suède].

In detail werd de grootste order geplaatst door de Zweedse defensiematerieeladministratie [FMV], met 236 exemplaren. De Duitse minister van Defensie koopt er 140, terwijl het Britse leger er 40 krijgt.

Op basis van de nieuwste BvS10 worden voertuigen vanaf 2024 geleverd in verschillende uitvoeringen, waaronder Troepenvervoer, Logistiek, Medische Evacuatie en Rijden.

Merk op dat Zweden in 2021 al 127 BvS10’s had besteld, naast de 153 die al in dienst waren bij zijn grondtroepen. Hiertoe behoren meer dan duizend zeer mobiele voertuigen, waaronder de Bandvagn 206, waarvan het ontwerp dateert uit de jaren zeventig.

READ  Taux d'intérêt : année 2022 start bien pour les prêts immobiliers

Ook verwacht BAE Systems Hägglunds in de toekomst meer bestellingen. “Het CATV-programma omvat een raamovereenkomst die zou kunnen leiden tot de aankoop van meer auto’s door de drie landen”, bevestigde de industrieel.

Uitgerust met de Steyr M1-motor kan de BvS10 op alle terreinen rijden. Met een massa van 14 ton [en ordre de bataille] Hij kan een laadvermogen van 3 ton dragen, heeft een aanmeercapaciteit van 1,5 m, een helling van 30% op ijs, een helling van 40% op harde grond en een helling van 25% niet. Gepantserd, uitgerust met een 12,7 mm machinegeweer [potentiellement téléopérée]Een granaatwerper en stoorzenders tegen geïmproviseerde explosieven.

Merk op dat het Amerikaanse leger 110 exemplaren van Beowulf heeft besteld, de niet-gepantserde versie van BvS10.