Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Uw voertuig ombouwen naar bio-ethanol om brandstof te besparen? 3 vragen om alles te begrijpen

De prijzen aan de pomp overschreden de symbolische € 2,- en automobilisten raakten in paniek. Tanken is bijna een luxe geworden en er beginnen alternatieven te ontstaan ​​om geld te besparen. Een van de grootste winnaars van deze prijsstijging? Bio-ethanol of E85.

Bio-ethanol, lang vermeden, is bijna gemeengoed geworden. Steeds meer automobilisten kiezen ervoor om hun auto om te bouwen om geld te besparen op het tanken en voor een milieuvriendelijkere oplossing.

Hoe bouw ik mijn auto om?

De installatie van de behuizing vertegenwoordigt een kostprijs tussen 900 en 2000 euro In garages, voor installatie en levering van apparatuur en wijziging van registratiedocumenten. Dit type transformatie wordt aanbevolen voor voertuigen jonger dan 15 jaar.

Er zijn groepen bio-ethanol. Daarnaast kan in sommige gevallen een grijze kaart toegang geven tot financiële hulp.

De montagekosten zijn gemiddeld na 20.000 km terugverdiend, dat is een besparing van 2 tot 3 euro per 100 km. Dat wil zeggen, zelfs als men besluit om de conversie uit te voeren, zal het altijd mogelijk zijn, en zelfs aanbevolen, om af en toe loodvrij te tanken.

Waarom is bio-ethanol of E85 goedkoper?

Bio-ethanol of E85 wordt als zuiniger beschouwd, omdat het door de staat minder wordt belast. Het wordt weergegeven in de pomp Minder dan een euro per liter. Het land wil het gebruik van deze groenere brandstof stimuleren. De productie is afkomstig van de distillatie van suikerbieten en granen.

Is het echt een goed alternatief?

Minder krachtig, een auto die op ethanol rijdt, verbruikt 15-20% meer dan een auto die op loodvrij rijdt. De operatie blijft echter interessant dankzij de zeer lage kosten voor een chauffeur die dagelijkse ritten maakt.

READ  SNCF realiseert 'extreem brute' lancering

Wat het milieu betreft, hebben sommige onderzoeken aangetoond dat:E85 stoot 50% minder koolstofdioxide uit En de 90% minder fijne deeltjes, vergeleken met benzine. De milieu-impact van de productie van zijn componenten zoals bieten is echter nog steeds erg hoog …

doe voorzichtig ! Bio-ethanol is een zeer corrosieve stof. Geïnjecteerd in grote hoeveelheden kan het de slijtage van bepaalde onderdelen versnellen. Dus afwisseling met loodvrij moet worden overwogen.