Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Kandidaat Macron beloofde elektrische auto’s voor minder dan 100 euro per maand

Emmanuel Macron Hij onthulde deze week zijn presidentiële programma. Een van de voorstellen is de wens om de toegang tot de elektrische auto aanzienlijk te vergemakkelijken. Het staatshoofd nam nota van het succes van de afschaffingsbonus, die aan het begin van zijn termijn van vijf jaar opnieuw werd ingevoerd en waarvan een miljoen Fransen profiteerden.

Maar zelfs met deze boost, die verdubbelde voor een meer bescheiden milieubonus, is het voor veel automobilisten nog steeds moeilijk en zelfs onmogelijk om over te stappen op elektrisch, een oplossing die desalniettemin opschept om aan prijsstijgingen bij tankstationservice te ontsnappen.

Tijdens een uitzending op TF1 zei Emmanuel Macron zelf: “Ik ga liever met onze burgers mee om hen te helpen auto’s te kopen die minder brandstof verbruiken dan dat ze een deel van hun volle tank blijven betalen.”

Dus kandidaat Macron belooft een elektrisch autoverhuursysteem te creëren voor minder dan 100 euro per maand. Le Monde legt uit dat de ontwerpers van het programma van de president hebben samengewerkt met bouw- en leasemaatschappijen om deze langetermijnhuurovereenkomst te ontwikkelen.

Leasing gebeurt in samenwerking met partners uit de particuliere sector en niet rechtstreeks door de staat. De laatste zal financiële steun zijn. Het systeem gaat in 2023 van start, met een enveloppe van 50 miljoen euro, waarmee in het eerste jaar 100.000 auto’s worden gefinancierd. Het systeem zal vooral gericht zijn op jongeren, medisch-sociale professionals en gezinnen met een laag inkomen die niet zonder auto kunnen om naar het werk te gaan.

De Macon-kandidaat geeft de voorkeur aan voertuigen die in Frankrijk zijn geassembleerd … maar ze zijn zeer zeldzaam voor dergelijke prijzen. We denken vooral aan Renault ZOE.

READ  Prioritaire sectoren anticiperen op de vraag