Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Scopelec (glasvezel) uit voorzorg genomen, honderden banen bedreigd

Drie weken voor de eerste ronde van de presidentsverkiezingen zou de aankondiging van de waarborgen van Scopelec de gangen van Percy koud kunnen maken. dit is Orange onderaannemer voor de installatie van glasvezel met 3.600 medewerkers maakte de aankondiging omdat het talloze contracten met de reus Orange verloor.

“Bij een uitspraak van 17 maart 2022 heeft de rechtbank van koophandel van Lyon besloten om Scopelec SA in een beschermende procedure te plaatsen”, zei het bedrijf in een persbericht. Het bedrijf waarschuwde ook dat “per 1 april 2022, tenzij de situatie zich in een positieve richting ontwikkelt, meer dan 1.000 werknemers inactief zouden kunnen zijn.” Het ministerieel comité voor industriële herstructurering (CIRI) in Percy volgt dit bijzonder hete dossier op de voet, nu de presidentsverkiezingen al enkele maanden in aantocht zijn.

65% minder in onderaanneming

Scopelec, de grootste coöperatieve groep van Frankrijk, verloor in november 2021 65% van zijn onderaannemingscontracten met Orange, na een oproep tot het indienen van biedingen. Dit verlies, dat naar verwachting op 31 maart ingaat, zal in 2021 leiden tot een verlies van ongeveer 40% van de geschatte omzet van 475 miljoen euro.

Skobelik: ‘We zijn in levensgevaar’ na verlies contracten met Oranje

De leiders van Scopelec hadden in januari publiekelijk gewaarschuwd voor de risico’s voor het bedrijf en eisten dat er oplossingen zouden worden gevonden om dit moeilijke pad te bewandelen. Maar “in ongeveer 4 maanden heeft Scopelec slechts gedeeltelijke en onduidelijke antwoorden gekregen”, klaagde het bedrijf in zijn persbericht.

De voorzorgsmaatregel is gericht op bedrijven in moeilijkheden en nog niet failliet. Het doel is om de reorganisatie van de onderneming te vergemakkelijken om haar in staat te stellen haar economische activiteit en banen te behouden en de schulden af ​​te lossen.

READ  Treinkaartjes in termijnen betalen 'Het is een heel slecht signaal dat naar het grote publiek wordt gestuurd' EU-president hekelt reizigers

Volgens de website van het ministerie van Economische Zaken en Financiën eindigen back-upprocedures doorgaans met een back-upplan. Maar het kan er ook toe leiden dat de onderneming onder curatele wordt gesteld of geliquideerd.

Problemen met de kwaliteit van de dienstverlening volgens Orange

Na de publieke alarmkreet van Scopelec liet Orange doorschemeren dat het verlies van subcontracten verband hield met problemen met de servicekwaliteit. “Na verschillende waarschuwingen in de afgelopen jaren heeft de kwaliteit van de dienstverlening van sommige van de bestaande serviceproviders, waaronder Scopelec, dat tientallen officiële meldingen heeft ontvangen vanwege overtredingen in bepaalde regio’s, ertoe geleid dat Orange de (geografische) toewijzing van regio’s heeft herzien. Zijn onderaannemers, zei Orange. gevraagd door tentoonstelling eind januari, Nicholas Dieudonne, lid van de Raad van Toezicht van Scopelec en directeur Technische Infrastructuur, luidde de noodklok:

“Er zijn waarschijnlijk enkele tientallen klachten geweest over de aangeboden maat. We zitten in marktindexenWe pretenderen niet beter of slechter te zijn. Er is geen debat over de kwaliteit van ons werk, en vandaag gaat het debat over het redden van onze banen. Er is een reëel levensgevaar bij Scopelec. Als je 40% van je omzet overhoudt, op een totaal van 470 miljoen euro, verzwakt dat de hele groep.

De Franse reus zei dat Scopelec een van de “zes grote geselecteerde bedrijven” blijft voor de glasvezelinstallatie en het onderhoud van het kopernetwerk. In een persbericht op vrijdag erkende Scopelec dat er een “aanvaardbaar contractueel kader” was om een ​​aantal van zijn relevante werknemers terug te krijgen van houders van verloren nieuwe contracten, “terwijl de anciënniteit wordt hervat en de salarisvoorwaarden worden gehandhaafd”. Scopelec merkt ook op dat “er nog wordt onderhandeld” over “tijdelijke bijkomende volume-opdrachten” aan het einde van de contracten.

READ  MARKTPUNT - Iets hoger aan de horizon in Europa na records van Wall Street

Maar aan de andere kant “lijkt” het “onmogelijk” om de kwestie van “financiële steun” voor de herstructurering van de groep of “compensatie voor de schade aan Skobelik” aan de orde te stellen”, klaagde hij.

“We moeten nu, in dit nieuwe wettelijke kader, onze rechten doen gelden in het belang van Scopelec en zijn werknemers”, zei de voorzitter van de Raad van Bestuur Thomas Faubiani in een persbericht.

(met agentschappen)