Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Guadeloupe organiseert de eerste internationale rumtop in 2023 –

Guadeloupe organiseert de eerste internationale rumtop in 2023 –

SIR 2023 is de eerste internationale REM-top die alle spelers in de sector samenbrengt om de impact van nieuwe innovaties en de robuuste groei van de sector te bespreken. De eerste editie vond plaats in Guadeloupe van 3 tot en met 5 mei 2023.

In New York, op 8 maart 2022, als onderdeel van de French Caribbean Test georganiseerd door Business France, vóór VinexpoAmerica / Drinks America, gehouden op 9 en 10 maart 2022, werd de eerste internationale rumtop, gewijd aan de rumsector, officieel bekend gemaakt.

Aankondiging gedaan voor een publiek van gasten gesponsord door Business France, afkomstig uit de wereld van internationale kopers, de speciaalpers en rummakers uit Guadeloupe en Martinique

Wat zijn de vooruitzichten voor rum op de wereldmarkt voor de komende tien jaar?
Wat zijn de nieuwste innovaties, van suikerrietproductie tot rummarketing?
Hoe kunnen de jongere generaties de sector weer in eigendom krijgen?
Wat zijn de cursussen voor de rumsector?
Er zijn veel vragen die de belangrijkste richtlijnen zullen vormen voor de eerste editie van SIR 2023. Het zal alle politieke en particuliere vertegenwoordigers van de sector verzamelen in Le Gosier, Guadeloupe, van 3-5 mei 2023.

Er worden bijna 1.000 gasten verwacht, meer dan 20 producerende landen en meer dan 30 deskundige sprekers.

Op het programma: conferentie, workshops, debat …

Instellingen, producenten en distributeurs zullen aanwezig zijn…

Volgens de Planetoscope-website staat rum op de derde plaats in de consumptie van sterke drank wereldwijd, gerelateerd aan sterke drank maar achter whisky en cognac.

Volgens het directoraat-generaal Concurrentie, Consumentenzaken en Fraudepreventie vertegenwoordigt Rum: 8,7% van de totale consumptie van sterke drank op het niveau van de Republiek.

READ  Hoe aankopen van onroerend goed het nieuwe doelwit voor hackers werden

In Frankrijk worden elk jaar 50 miljoen flessen geconsumeerd, waarvan 15 miljoen in de overzeese departementen.