Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Alpine A4810, de waterstofsupercar van 2035

Alpine A4810, de waterstofsupercar van 2035

Na elektriciteit, waterstof in Alpen ? Als de overgang naar een volledig elektrisch systeem officieel is voor het bedrijf met de voorraad A, is de waterstofsportwagen de uitvinding van een groep Italiaanse studenten, als onderdeel van een project dat met het Franse merk is uitgevoerd.

28 Masterstudenten Transportation Design aan het Istituto Europeo di Design (IED) hebben de A4810 gemaakt, een tweezits supercar aangedreven door waterstof. Het idee? De innovatie van de Super Berlinetta voor het jaar 2035. Die overeenkomt met de derde generatie Alpine-sportwagens sinds de wedergeboorte, na de moderne A110 van 2017 en de elektrische vervanging ervan die in 2026 wordt verwacht.

De A4810 wijkt echter af van de berlinetta die we kennen, met een groter formaat (5,09 m lang) en meer typische supercar-stijl, met het passagierscompartiment naar voren gericht. Dit was ook een van de doelstellingen van het project: “het merk naar de uitersten van de sportwagenklasse brengen”. Het project is dus vergelijkbaar met de concurrerende machines van Alpine, een van de zeldzame merken die betrokken zijn bij LMP1-uithoudingsvermogen en Formule 1.

Alpine A4810, de waterstofsupercar van 2035

In het najaar kregen de IED-studenten de specificaties. Ze werkten alleen voordat ze hun project bij Alpine indienden. Het merk koos er twee om ze te combineren. Zo ontstond de A4810, wiens naam de hoogte van de Mont Blanc weerspiegelt, een top tussen Frankrijk en Italië, als de brug tussen de oorsprong van de fabrikant en de IED.

READ  Carlos Ghosn veroordeeld tot gouden pensioen in Libanon - Bevrijding