Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Uw spaargeld levert vanaf de zomer van 2024 minder op

Uw spaargeld levert vanaf de zomer van 2024 minder op

De LEP-rente bedraagt ​​momenteel 5% sinds februari 2024 en zou vanaf de zomer van 2024 verder kunnen dalen. Maar hoeveel zal dit bedragen?

Wat is het populaire spaarboekje (F) ?

Livret d’Épargne Populaire (LEP) is een vorm van gestructureerd sparen bedoeld voor gezinnen met een bescheiden inkomen in Frankrijk. Om een ​​LEP te openen, moeten de referentiebelastinginkomsten bepaalde plafonds respecteren, waardoor elk huishouden kan profiteren van maximaal twee boekjes. Zoals het gebeurt, LEP openen Het inkomen van een gezin van twee volwassenen mag niet hoger zijn dan € 32.818,- per jaar.

Rente verschuldigd op LEP Vrijgesteld van inkomstenbelasting en sociale premies, Waardoor het een populaire keuze is om de koopkracht te behouden in tijden van inflatie.

Wat is het LEP-tarief in Frankrijk? Zijn dak?

Het People’s Savings Book (LEP) profiteert van een stortingslimiet van € 10.000, met een loontarief dat momenteel is vastgesteld op 5%. Dat is 2% meer dan Livret A of het Sustainable and Solidarity Development Booklet (LDDS), dat bevroren is op 3%.

MaarHet LEP-tarief wordt halfjaarlijks aangepast en zou in augustus 2024 kunnen dalen tot ongeveer 3,7%., volgens verwachtingen op basis van de huidige inflatie. Deze potentiële verlaging is het resultaat van het berekenen van het tarief op basis van de inflatie of het verhogen van het Livret A-tarief met 0,5 punt, afhankelijk van wat het hoogste is. Deze regel zorgt ervoor dat de binnenlandse rente niet onder het minimum van 3,5% kan dalen, zelfs als de inflatie blijft vertragen.

Het LEP-tarief zal dalen naarmate de inflatie daalt

De verwachte daling van de inflatie, geschat op 2,4% voor de eerste helft van 2024, waarbij het National Institute of Statistics and Economic Studies (INSEE) een daling naar 2,2% voor april 2024 bevestigt, duidt op een lager LEP-rendement. Deze situatie kan de aantrekkelijkheid van het lokale spaarprogramma als besparingsinstrument in twijfel trekkenvooral voor jongeren en studenten, die worden aangemoedigd dit product te gebruiken voor hun spaargeld dankzij de voorheen superieure prestaties.

READ  Kurkisolatieplaten: alle informatie!

Maar zelfs met de verlaging zal het LEP-tarief concurrerend blijven in vergelijking met andere vormen van sparen, en een rendement opleveren dat boven de verwachte inflatie ligt en hoger dan Livret A en LDDS.