Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een Spaanse concurrent van de SNCF is van plan TGV’s te lanceren die zijn uitgerust met aanraakschermen

Een Spaanse concurrent van de SNCF is van plan TGV’s te lanceren die zijn uitgerust met aanraakschermen

TGV’s zijn een handig vervoermiddel. Het is echter bekend dat treinreizen saai zijn, vooral als de af te leggen afstand lang is. Om deze reizen nog aangenamer te maken, zal Renfe in de Spaanse spoorwegcampagne binnenkort nieuwe treinen (TGV) inzetten die zijn uitgerust met aanraakschermen, zoals die aan boord van vliegtuigen.

Deze nieuwe apparaten worden beschreven als: “De modernste vloot van Europa” Door het Spaanse bedrijf wordt hij volgens onze collega’s vanaf 21 mei in Spanje in omloop gebracht Figaro. Met deze nieuwe hogesnelheidstreinen hoopt Renfe de harten van de Fransen te veroveren door de concurrentie aan te gaan met de SNCF.

“De grote capaciteit van de nieuwe treinen, meer dan 500 zitplaatsen per eenheid, zal het Spaanse bedrijf in staat stellen het aantal aangeboden zitplaatsen in Frankrijk te verviervoudigen.” Zei ze in een verklaring. Het is duidelijk dat het Spaanse bedrijf dankzij zijn nieuwste technologische treinen Franse reizigers wil verleiden en overtuigen om zijn lijnen te gebruiken.

Ter herinnering: Renfe biedt sinds juli 2023 vluchten aan op de lijnen Marseille-Madrid en Lyon-Barcelona. Het bedrijf zou binnenkort graag willen opereren op de lijnen Parijs-Barcelona en Parijs-Lyon-Marseille. Deze concurrent van de SNCF bood vervoersbewijzen aan tegen relatief lage prijzen, wat niet naliet Franse reizigers aan te trekken.

Vóór 2021 had de Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF) het monopolie op de spoorlijnen tussen Frankrijk en Spanje. Vervolgens zette het Spaanse bedrijf, als gevolg van het einde van de samenwerking met Renfe, die in 2013 werd opgericht, verschillende lijnen in die Spanje met Frankrijk verbond. Dankzij deze nieuwe krachtige treinen wil het zich in heel Frankrijk verder vestigen.

READ  Airconditioners installeren zonder toestemming van uw gebouw: kan dit?

Touchscreens op nieuwe TGV’s

Naast een groter aantal zitplaatsen en een beter zitcomfort zullen de nieuwe AVE S-106-treinen beschikken over een touchscreen. Een innovatieve nieuwigheid die tot doel heeft passagiers een afleidingsmiddel te bieden om hun reis te verlevendigen.

Op dit scherm kun je de treinroute volgen, maar ook films kijken, games spelen, muziek luisteren, etc. Het zal worden geïnstalleerd op de stoelen van de verschillende categorieën: “Comfort”, “Toeristisch” en “Standaard”.

In totaal beschikt de Spaanse spoorwegmaatschappij over 30 modellen van deze ultramoderne voertuigen, vervaardigd door de fabrikant Talgo. “Deze treinen hebben 12 wagons per trein en in totaal ruim 500 zitplaatsen, afhankelijk van de treinconfiguratie.” Zei ze in haar persbericht. Op 21 mei zullen tien modellen in omloop worden gebracht, terwijl de rest van de treinen, inclusief die bestemd voor lijnen naar Frankrijk, later in omloop zullen komen.