Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Deze goedbetaalde beroepsgroep, die er alles aan doet om zichzelf ‘sexy’ te maken, kreeg in één jaar tijd maar liefst 327.000 vacatures aangeboden.

Deze goedbetaalde beroepsgroep, die er alles aan doet om zichzelf ‘sexy’ te maken, kreeg in één jaar tijd maar liefst 327.000 vacatures aangeboden.

Het is moeilijk om weerstand te bieden aan sommige clichés (soms vals) die verband houden met beroepen! Dit is typerend voor het genre. Het werft aan en stelt u in staat om tot 6.310 euro per maand te verdienen.

Clichés over accountants en het accountantsberoep in het algemeen zijn hardnekkig…beroepen die geen slechte reputatie hoeven te hebben “Seksueel” Of zelfs niet leuk genoeg. De betrokkenen, zoals Virginie Roitman, voorzitter van de Association of Chartered Accountants in Paris-Ile-de-France, zijn zich hiervan gemakkelijk bewust.

Gouden Bal voor Beroepsenthousiasme

Zij beseffen dit, maar delen deze observatie niet. Zo werd de Gouden Bal uitgereikt voor het vakbevlogenheid van de vakmensen Dit beroep streeft ernaar het grote publiek te laten zien dat hun werk geluk brengt! Hoe bevredigend… Het is vooral een carrière die werkgelegenheid biedt… Volgens exclusieve cijfers van de Randstad Groep en Golden Bees zijn er in één jaar tijd ruim 327.000 vacatures geplaatst.

In detail onderscheiden we drie werkgebieden waarvoor accountants nodig zijn… In de grotere stad Parijs zijn ruim 45.000 aanbiedingen gepubliceerd. De regio Lyon komt op de tweede plaats… met iets minder dan 14.000 vacatures, en op de derde plaats vinden we Aix-en-Provence – Marseille en de regio Provence met 10.500 vacatures. Je moet ook weten dat deze professionele kansen – in de overgrote meerderheid van de gevallen – de vorm hebben van een vast contract – 237.641 aanbiedingen…

Gemiddeld 2987 euro totaal per maand

Heel, heel, heel ver verwijderd van tijdelijk werk en contracten voor bepaalde tijd, die elk slechts in 20.000 aanbiedingen werden genoemd. Let ook op: het beroep van CPA en de accountantsberoepen in het algemeen worden niet gespaard van de onzichtbare arbeidsmarkt – weet je, dit zijn de professionele kansen die we alleen ‘buiten’ kennen via mond-tot-mondreclame… en dit is het geval voor 33% van rekrutering.

READ  Pamflet A: Lombard eist opnieuw 'stabiliteit' van loonvoet - 07/08/2023 om 13:57

Als we het over salaris hebben, moeten we voorzichtig zijn, want er zijn nogal wat accountantsberoepen. France Travail heeft echter verschillende benchmarks voor deze beroepen. Het gemiddelde brutomaandloon voor een accountant bedraagt ​​dus 2.987 euro. Aan de andere kant bedragen de salarissen voor leidinggevenden in de financiële dienstverlening – waaronder financiële auditors en directeuren administratie en financiën – in totaal € 6.310 per maand. Het is veel hoger…

De accountant is niet klaar om te verdwijnen

Tenslotte nog iets om over na te denken: uit een onderzoek van de Universiteit van Oxford uit 2015 blijkt dat de kans dat het accountantsberoep binnen twintig jaar zal verdwijnen 95% bedraagt, met een foutmarge van 5%… en dat inzicht is niet altijd correct. Dat lijkt in dit specifieke geval het geval te zijn, aangezien de carrière goed verloopt…