Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Uw buurman heeft een muur die uitkijkt op uw huis, heeft u het recht om deze te schilderen?

Wilt u uw buitenkant verfraaien of de muur van de buren die uitkijkt over uw huis behouden? Voordat u aan een van beide begint, moet u eerst de bijbehorende normen en regels kennen. Heb jij het recht om het te tekenen? De antwoorden staan ​​in dit artikel.

De partijmuur: respecteer verplichtingen

Een gemeenschappelijke muur scheidt twee eigendommen, Maar wat is er gemeenschappelijk tussen de twee buren. Je kunt het dus opnieuw schilderen of er zelfs decoratieve dingen aan ophangen zoals je wilt. Zorg er echter voor dat u uw buurman raadpleegt voordat u met renovatiewerkzaamheden begint. Zoals vermeld Artikel 653 van het Burgerlijk Wetboekhebben jullie allebei de mogelijkheid om de gemeenschappelijke muur te gebruiken zonder de ander te schaden.

Het wordt ook aanbevolen om enkele regels te respecteren:

  • Verfselectie: Kies altijd neutrale kleuren en klassieke tinten
  • Laat uw buurman weten op welke tijd en datum u wilt starten. Hierdoor kan hij voorzorgsmaatregelen nemen in geval van geuren of geluiden.
  • Rapporteer beperkingen, vooral in de context van gedeeld eigendom.

Hoe zit het met het vernieuwen van de partijmuur?

Als het gaat om onderhouds- of reparatiewerkzaamheden, De gemaakte kosten moeten worden gedeeld tussen de twee buren. Maar om geschillen te voorkomen, moeten er verschillende punten worden afgesproken: gebruikte materialen, kleur, aannemer, kosten. Alles schriftelijk.

Als u met de werkzaamheden begint zonder toestemming van uw buurman te vragen, moet u alle kosten hiervoor betalen.
In geval van sluiting, Je kunt het onderdeel zonder toestemming op jouw kant schilderen. Er moet echter voor worden gezorgd dat niet de gehele buitenkant van het gebouw wordt gewijzigd.

READ  Hier zijn de eerste afbeeldingen van Samsung-horloges met dunne bezels

Daarom is het belangrijk om uzelf te informeren en lokale eigendommen te controleren. in sommige gevallen, Gemeenten hebben een verklaring nodig van wijzigingen zoals materialen of kleuren.

Wat te doen als er een ongedeelde muur is?

Een niet-gedeelde of privémuur is een muur die volledig eigendom is van uw buurman. Dus als je bijvoorbeeld van plan bent om het te schilderen, moet je laatstgenoemde om toestemming vragen. Anders kan het zijn dat u een schadevergoeding moet betalen. de reden : Ongebruikelijke verstoring van de buurt.

Houd er rekening mee dat als de muur 2 meter van uw huis verwijderd is, De wet vereist dat de naburige eigenaar het huis onderhoudt om het in goede staat te houden. Anders heeft u de mogelijkheid om hem te vragen of zelfs te dwingen de nodige renovatiewerkzaamheden uit te voeren.