Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

USB-C / Lightning-kabel bespioneert toetsenbord

Bliksemkabels zijn niet zonder risico’s. Vooral als er mee geknoeid wordt door de MG-hacker, die een paar jaar geleden al de veiligheidsonderzoeksgemeenschap had doen herleven met zijn eigen Lightning/USB-A-kabels die gegevens op een Mac konden stelen. Dus hij vuurde Kleine productie van deze elegante kabel (Maar het is gevaarlijk in de verkeerde handen).

MG doet het weer met een verbeterde versie van de hack, dit keer voor een Lightning/USB-C kabel! Velen vertelden hem dat er heel weinig ruimte was in de plastic hoes die de USB-C-connector beschermde, en daarom wilde hij hun ongelijk bewijzen. De snuit is ongeveer de helft van de lengte van de schede.

De verklikker in de vraag.

Zodra je een OMG-kabel op je Mac hebt aangesloten, wordt er een wifi-netwerk gemaakt waarmee een hacker verbinding kan maken; Met behulp van de webinterface kan hij in het geheim toetsaanslagen opnemen op het toetsenbord van zijn slachtoffer. Gebruikersnamen en wachtwoorden kunnen dus worden verkregen. Als de klootzak fysiek dicht bij de te bespioneren persoon moet zijn, loopt deze nieuwe kabel toch op een afstand van 1,6 kilometer.

De kabel heeft ook geolocatiefunctionaliteit, waarmee de hacker de werking van de spionagecomponent kan blokkeren op basis van hun fysieke locatie. Het ontwerp is natuurlijk vergelijkbaar met Apple-kabels, wat het gemakkelijk maakt om het slachtoffer te misleiden (MG ontwikkelde ook een versie met een zwarte cape). De productie van de kabel is niet alleen bemoeilijkt door de epidemie, maar ook door het gebrek aan componenten, maar het is mogelijk om een ​​exemplaar te bestellen in de Hak5-winkel (140 dollar).

READ  Thomas Pisquet vereeuwigt Bretagne vanuit de ruimte