Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Asus werkt ZenBook bij met 14X OLED, 14 Flip OLED en Pro 15 OLED

3

Asus heeft niet alleen zijn assortiment vernieuwd van VivoBook Pro Voor contentmakers heeft de Taiwanese fabrikant ook zijn ZenBooks gemoderniseerd met Oled-panelen en efficiëntere mobiele processors.

In de marge van het online evenement maakt Asus van de gelegenheid gebruik om ten minste 5 nieuwe referenties voor de ZenBook OLED te presenteren. Er is voor elk wat wils: converteerbaar of niet, AMD of Intel, en zelfs met een GeForce RTX 3050 Ti.

Ter herinnering: de ZenBook is een ultradraagbare Asus met een slanke afwerking en een volledig aluminium chassis. Asus 4 biedt dus Zenbook-referenties met een Oled-paneel in 16:10-formaat en uitgerust met 4K-definitie.

De afwerking is al gezien voor deze Zenbook 14X OLED. © Asos

Twee versies van de Zenbook 14X OLED met scharnieren die 180 graden kunnen worden geopend. De eerste is uitgerust met een AMD Ryzen 5000H-processor voor de UM5401 en de tweede is een 11e generatie Intel Core-processor voor de UX5401.

Dus de andere twee versies zijn converteerbaar: de ZenBook 14 Flip OLED. Nogmaals, het onderscheid wordt gemaakt op de processor: UN5401 is de AMD-versie terwijl UP5101 voor Intel is.

Asus Zenbook 14 Flip OLED-schermrotatie.  © Asos

Asus Zenbook 14 Flip OLED-schermrotatie. © Asos

Het chassis van de ZenBook-hardware heeft een lichte facelift ondergaan, maar heeft die afgeronde afwerking op de behuizing behouden. De fabrikant was wat gierig in de details omdat we de exacte configuraties niet kennen.

Volgens de door de fabrikant verstrekte afbeeldingen bestaat de aansluiting uit twee USB-C-poorten voor AMD-versies en twee ThunderBolt 4-poorten voor Intel-versies, mogelijk een HDMI 2.1-poort, een USB3.0-poort en een microSD-poort. Houd er rekening mee dat een van de twee USB-C- of TB4-poorten wordt gebruikt om het apparaat op te laden.

Displaypad (touchpad-display) of numeriek toetsenbord (numeriek toetsenbord met touchpad) zijn altijd beschikbaar, afhankelijk van de configuraties.

NumPad kan handig zijn.  © Asos

NumPad kan handig zijn. © Asos

Asus kondigde de beschikbaarheid van deze vier modellen aan in het vierde kwartaal van dit jaar vanaf € 1399 voor de ZenBook 14X OLED en € 1499 voor de Flip-versie, beide bij AMD, en het kost € 100 extra voor de versies uitgerust met een Intel-processor.

Het vijfde door Asus aangekondigde ultradraagbare apparaat is de ZenBook Pro 15 OLED (UM535) en het chassis is nog steeds gemaakt van geborsteld aluminium met een ronde afwerking op de behuizing. Aan de andere kant is de configuratie bijzonder gespierd, de processor is een AMD Ryzen 5000-H vergezeld van 16 GB RAM en 1 TB Nvme SSD. De graphics worden geleverd door Nvidia’s GeForce RTX 3050 Ti. De verkoper heeft ook een productblad uitgebracht dat herinnert aan het processormodel, AMD Ryzen 9 5900HX voor de UM535QE-versie.

Ondanks de schijnbare dunheid van het chassis, slaagde Asus erin om de AMD Ryzen 9 te huisvesten. © Asus

Ondanks de schijnbare dunheid van het chassis, slaagde Asus erin om de AMD Ryzen 9 te huisvesten. © Asus

Het 15,6-inch Oled-paneel met 4K-definitie in 16:10-formaat heeft volgens Asus volgens Asus de meeste kenmerken van de panelen die in StudioBooks worden gebruikt.

De connectiviteit is daarentegen een beetje krap, een USB 3.0-poort, een USB Type-C-poort, een HDMI-poort en een SD-lezer. Gelukkig heeft de oplader een eigen oplaadpoort.

De ZenBook Pro 15 OLED als 14-inch versie zal in het vierde kwartaal beschikbaar zijn vanaf € 1.599, maar Asus heeft de exacte configuratie niet gespecificeerd.

READ  Uitgebreid ontwerp en één gebruikersinterface